Lyde fra en brandalarm, støvsuger og mikrobølgeovn kan stresse din hund

I et nyt studie foretaget på University of California blev der sendt spørgeskemaer ud til 386 hundeejer, som blev bedt om at registrere deres hundes reaktioner på lyde i hjemmet. Derudover undersøgte de 62 online videoer af hundes adfærd og menneskers reaktioner på denne.

I studiet blev der både undersøgt lavfrekvente lyde, fra en støvsuger eller mikroovn, og højfrekvente lyde, som for eksempel en brandalarm.  

Formålet var at undersøge de mere almindelige hverdagslyde, som vores hunde jævnligt udsættes for. Især lyden fra en brandalarm reagerede hundene på med stress-symptomer, men stress-relaterede symptomer sås også ved de lavfrekvente lyde.  

En af de overraskende resultater fra studiet var hundeejernes reaktioner på deres hunds adfærd. Blandt reaktionerne sås en tendens til at undervurdere hundens opførsel, og endda finde den morsom eller underholdende, når bekymring for hunden ville være mere passende.  

Kan du aflæse din hund og se når den er stresset?  

Studiet fra University of California viser desværre, at det ikke er alle hundeejere, der kan det. Denne overseelse skyldes højst sandsynlig en manglende forståelse for hundes kropssprog. Det er derfor vigtigt, at man som hundeejer sætter sig ind i sin hunds adfærd og lærer at aflæse den.  

Stress-symptomer hos hunde er langt mere diskrete end hvad mange forventer. De symptomer du blandt andet skal holde øje med er, hvis din hund: 

  • Slikker sig om munden 
  • Halser
  • Drejer hovedet væk 
  • Bliver stiv i kroppen 
  • Sænker hovedet under skuldrene 

Det er vigtigt som hundeejer at være opmærksom på din hunds kropssprog, da hunde langt oftere kommunikerer med kroppen, fremfor at give lyd fra sig. 

Hvis din hund udviser nogle af ovenstående symptomer eller anderledes adfærd, når den udsættes for høje lyde, så er opfordringen klar: minimer lyden så vidt muligt eller få hunden væk fra lyden, ved fx at lukke den ind i at andet rum.  

Læs hele studiet her

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.