Ny unders√łgelse: hunden er danskernes favoritk√¶ledyr!

En ny undersøgelse foretaget af Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd fra Københavns Universitet og Danmarks Statistik slår fast, at danskernes foretrukne kæledyr er hunden.

Det var ellers ikke den tendens man så for 20 år siden, da en lignende undersøgelse blev foretaget af Danmarks Statistik. Her så man at katten vandt mere og mere frem, især i de vestlige lande, og dengang var der også flere katte end hunde.  

Hunden er favoritten i hjem med både hund og kat 

I undersøgelsen blev der blandt andet kigget på den betydning som kæledyr har for deres ejere. Størstedelen af dyreejere udtrykte at deres kæledyr betyder noget for dem personligt.

Af de dyreejere som både har hund og kat, svarede 78% at hunden betød mest. Kun 11% af denne gruppe svarede at katten betød mest. Dyreejere har altså en tendens til at knytte sig mest til hunden, hvis de både har en hund og kat.  

Hundens popularitet kan også ses i tallene for hvor mange danske familier, der har hund. I dag er antallet oppe på ca. 810.000 hunde, hvilket er en stigning på 20% over de sidste 20 år.  

Når dyrlægeregningen skal betales 

Et andet aspekt der blev kigget på var, hvor meget dyreejerne var villige til at betale for behandling af deres kæledyr. Undersøgelsen bekræfter at der er en klar sammenhæng mellem, hvor meget dyreejere vil betale for behandling af deres kæledyr, og hvor meget deres kæledyr betyder for dem.  

Her indtog hunden igen en klar førsteplads. Af de dyreejere som svarede at hunden betød mest for dem, var 45% villige til at betale 5.000 kr. for behandling af hunden.

I sammenligning var det kun knap 23% af de dyreejere, som svarede at katten betød mest for dem, der ville betale samme beløb for behandling.  

Resultaterne fra undersøgelsen er fortsat ved at blive udfoldet. Du kan dykke ned i de første resultater her

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.