Bæredygtighed hos AniCura

Læs vores årlige rapport

Hvert år præsenterer AniCura sin kvalitets- og bæredygtighedsrapport. Rapporten er unik inden for veterinærpleje og indeholder nogle vigtige fund omkring veterinærmedicin.

AniCura har mange mål for arbejdet med bæredygtighed, som vi ønsker at opnå inden 2030. Her er et udpluk af disse mål.

  • 100% grøn energi på alle danske dyrehospitaler inden udgangen af 2023.
  • Halvering af vores antibiotikaforbrug i hele AniCura, Danmark har allerede i 2020 nedbragt forbruget til en tredjedel på 4 år.
  • Forbedret håndhygiejne og færre postoperative infektioner på vores klinikker.

Veterinærmedicin kan altid blive grønnere

AniCura har høje ambitioner. Vi stræber efter en veterinærpleje, der tager ansvar for miljøet, mens vi aldrig går på kompromis med patientsikkerheden. Vores mission er at gå forrest i branchen, når det kommer til at tage ansvar for miljøet.

Vi har identificeret flere områder, hvor vi kan gøre en stor forskel. At af disse er at blive bedre til at sortere og genbruge affald. Et andet område er til at analysere, hvordan vi bestiller varer og udstyr til at sænke antallet af transporter til hver klinik. Vi vælger også grøn energi i det omfang, det er muligt, og vi kræver, at alle vores leverandører følger vores retningslinjer for etisk handel. Disse retningslinjer vedrører både miljøhensyn, menneskerettigheder og dyrevelfærd.

Antibiotikaforbrug med omtanke gør en forskel. En forskel for både vores dyr, for os selv og for de kommende generationer.

Vores vigtigste bidrag til samfundet er at opretholde patientsikkerhed og høj medicinsk kvalitet. På denne måde hjælper vi med at forbedre helbredet globalt, primært blandt kæledyr, men som et resultat også menneskers sundhed.

Et vigtigt område inden for patientsikkerhed er brugen af ​​antibiotika. Antibiotikaresistente bakterier er en af ​​de største trusler mod menneskers og dyrs sundhed på verdensplan, og et overforbrug af antibiotika øger spredningen af ​​resistente bakterier og udgør en stor risiko for både mennesker og dyr. Derfor monitorerer vi vores forbrug af antibiotika og arbejder målrettet for et nedbringe forbruget.

Læs mere her

For at være i stand til at tage sig af andre, skal du passe godt på dig selv

Når du tænker på AniCura og hvem vi er, tror vi, at du primært tænker på de mennesker, du møder, når du besøger os. Alle dem, der tager sig af dig og dit kæledyr. Alle vores kompetente, dedikerede, omsorgsfulde medarbejdere. AniCura ville ikke være noget uden dem.

Som en af Europas største arbejdsgivere inden for veterinærpleje har vi stor indflydelse på arbejdsvilkår samt arbejdet med veterinærpleje. Derfor forsøger vi konstant at forbedre os inden for dette område, hvor vi pt. fokuserer på: at opbygge en stærk virksomhedskultur baseret på gode værdier, at styrke lederne på klinikkerne, at sikre bæredygtige arbejdsforhold og at sikre kompetenceudvikling, der styrker os til fremtiden veterinærpleje.

Øget livskvalitet og længere levetid. Det er konsekvensen af forbyggende pleje og behandling

Vi møder ofte både hvalpe/killinger, unge hunde/katte og seniordyr på vores dyrehospitaler. I tidsrummet mellem hvalpe/killingestadiet og seniorstadiet er der mange dyr, vi ikke ser så ofte som vi ønsker.

Grunden til at vi ønsker at se kæledyr regelmæssigt, er fordi vi igennem forebyggende pleje og behandling igennem dyrets liv, kan opdage sygdomme og problemer med dyrets sundhed tidligt i forløbet. Jo tidligere vi opdager sygdomme, jo bedre prognose vil dyret typisk have. Samtidig

Vi har derfor, igennem vores sundhedsprogram AniPlan, skabt en skræddersyet plan, der giver dig de nødvendige forebyggende undersøgelser dit dyr har behov for.

Vi arbejder også på at øge bevidstheden om, hvor vigtig motion, god tandhygiejne og korrekt ernæring er for vores dyr. Ud over at øge vores kæledyrenes velbefindende, så forebygger du alvorlige sygdomme og infektioner.

Læs mere om AniCura Group og bæredygtighed her: AniCura Group - Sustainability

Bæredygtighed

Samarbejde med Zoologisk Have

Vi er stolte og glade over at kunne bidrage til zoologiske havers vigtige arbejde.

Samarbejde med Servicehundeforeningen

Servicehundeforeningen Servicehunde Til Handicappede - STH - er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe personer med bevægelseshandicap.

Kvalitet og antibiotika

Antibioitkaforbrug med omtanke gør en forskel. En forskel for både vores dyr, for os selv og for de kommende generationer.

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.