Samarbejde med zoologiske haver

AniCura samarbejder med zoologiske haver i Danmark. De fleste dyreparker og zoologiske haver har en fast tilknyttet dyrlæge, men det sker at de har brug for specialkompetence til diagnostik, behandling eller operation af dyrene. Vi er stolte og glade over at kunne bidrage til zoologiske havers vigtige arbejde.

Zoologisk haver i Danmark varetager en række vigtige opgaver som formidling, avlssamarbejder, naturbevarelse og forskning på et meget højt niveau, og spiller en central rolle i det internationale zoo-samarbejde om truede dyrearter og naturbevarelse.

Det sker at dyrene i zoologisk have har behov for specialkompetencer til udredning eller behandling af dyrene og her træder AniCura gerne til. Igennem årene har vi blandt andet tandbehandlet tigre og løver, opereret øjne på diverse mindre dyr, operet en chimpanse, udredt en sjælden næsebjørn og meget mere.

En vigtig opgave vi også har hjulpet med i mange tilfælde, er prøvetagning på dyr. At udtage blandt andet blod- og urinprøver er vigtigt for den forskning zoologiske haver udfører. Det kan være enormt svært at tage prøver på nogle eksotiske dyr, og derfor har vi i flere tilfælde hjulpet med dette. For en del sjældne arter, er særligt blodprøver afgørende for forskning og blodprøver for særligt sjældne arter opbevares i en fælles DNA-bank.

Senest har vi i 2020-2021 fulgt en Nandu i Aalborg Zoo. Nanduen var vedvarende halt på det ene ben og denne særlige han-nandu har gener der er meget vigtige i avlsarbejdet. Derfor var det afgørende at finde og behandle årsagen til halthed. 

Nanduen var en tur forbi vores CT-scanner i Aalborg og blev efterfølgende behandlet med både medicin og laser. Han fik det efterfølgende så godt, at han nu har både befrugtet hun-Nanduens æg og udruget 5 sunde og friske Nanu-kyllinger.

Det er første gang i 22 år at der er Nandu kyllinger i Aalborg Zoo og vi er stolte og glade over at have bidraget til det lille mirakel.

 

 

 

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.