AniCura samarbejder med servicehundeforeningen

Servicehundeforeningen Servicehunde Til Handicappede - STH - er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe personer med bevægelseshandicap. Det ønsker vi i AniCura Danmark at støtte op omkring, og derfor har vi indgået et samarbejde med STH, så vi kan sikre den bedste behandling til servicehundene.

Servicehunde kan gøre en enorm forskel for en handicappet brugers liv. En servicehund kan give nye muligheder for at brugeren har et mere selvstændigt liv og selv kan klare nogle af hverdagens opgaver. Selvstændighed er afgørende for livskvalitet og velbefindende.

STH træner hunde til børn og voksne med fysisk funktionsnedsættelse. For at komme i betragtning til en service- eller socialhund, skal ansøgeren altså have et bevægelseshandicap. Det kan være eksempelvis delvis lammelse, sklerose, polio, muskelsvind, cerebral parese, spasticitet eller amputation af lemmer.

Der ligger mange timers arbejde i at træne servicehunde. En servicehunds uddannelse tager ca. 1½ år og starter, når hvalpen omhyggeligt udvælges i 8 ugers alderen. Mental og fysisk sundhed prioriteres højt, når udvælgelsen af kommende social- og servicehunde finder sted. Alle hunde helbredsundersøges grundigt ligesom hofter og albuer røntgenfotograferes. Desuden mentaltestes alle hundene, før de påbegynder den avancerede træning. 

En servicehund skal være sund og rask, og eventuelle fysiske udfordringer hos hunden bør fanges tidligt og behandles for at opnå den bedste prognose. En servicehund er uvurderligt for sin bruger, og derfor er AniCura stolte over at samarbejde med STH for at give hundene de bedste muligheder for et langt og aktivt liv i samarbejde med brugeren. 

Du kan læse mere om servicehundeforeningen STH her.

 

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.