Introducér din hvalp til andre kæledyr

For dem, der bringer en hvalp hjem til en familie med andre kæledyr, kan den første gang være kaotisk, uanset om det er en kat, mindre kæledyr såsom fugle eller kaniner - eller endda husdyr såsom heste eller høns. Der er brug for tålmodighed, mens hvalpen vænner sig til resten af familien – og dem til hvalpen.

Det vigtigste aspekt er sikkerheden for begge parter. En kat kan skade en hund alvorligt, og selv en hvalp kan skade mindre kæledyr. Og selvom dyrene er sikrede mod fysiske skader, er det ikke ideelt at skulle søge dækning i sit eget hjem. Men hvis introduktionen gøres langsomt, kan de fleste arter klare sig fint sammen, og selvom din kat hader hunde når hun møder dem, vil hun kunne lære at omgås familiehunden, og vil måske i sidste ende blive venner med den.

 

Beløn rolig adfærd

Sørg for, at de mindre kæledyr kan holde afstand til hunden. Lad ikke hvalpen have total adgang til deres plads, selvom det andet dyr er i et bur. Nogle hunde kan finde på at presse deres ansigt mod tremmerne i timevis. Det er ret stressende for begge dyr.

 

Beløn i stedet rolig adfærd på afstand. En godbid til kaninen og en til hvalpen. Husk, at begge arter trænes samtidigt, så sørg for, at du er på afstand, hvor de begge er komfortable nok til at vise den rolige adfærd, du gerne vil se. Dette kan betyde, at du bliver nødt til at starte med dem i forskellige rum.

 

Katte og andre løse kæledyr i huset er lidt mere komplicerede, da de måske skal indespærres bag låger. Øv dette, før hvalpen kommer hjem, så dit andet kæledyr ikke går i panik og derfor forårsager endnu mere skade på situationen. Sørg for, at katten eller papegøjen har siddesteder, som den kan hoppe eller flyve op på, og hvor hvalpen ikke kan nå. Dette er vigtigt, men det kræver også træning, som med kanineksemplet ovenfor. Behandl både hund og kat/fugl for rolig adfærd for at opbygge en mere fredelig opførsel. Hvis nogle af kæledyrene er stressede så tag en pause og øg derefter distancen næste session.

 

For udendørs dyr som heste eller høns er det lige så vigtigt at bevare roen og afstanden. Nogle hunde vil gø, så snart hesten bevæger sig, eller kyllingen slår med vingerne, så det er vigtigt at være på afstand. Spred velsmagende godbidder til kyllingerne for at holde dem stille ét sted, og få nogen til at give godbidder til hestene, så de ikke nærmer sig dig. Og præcis som før: beløn hvalpen for rolig opførsel.

 

 

En interessant tilgang

Bemærk: rolig adfærd betyder ikke, at hunden kun fokuserer på dig eller lægger sig eller endda sidder ned. Lad hvalpen undersøge ved at se på det andet dyr, snuse til jorden, gå rundt. Se på kropsholdningen, for du vil have hvalpen til at være afslappet. Halen logrer, men ikke febrilsk,, ørerne opmærksomme, men ikke stive eller presset tæt til hovedet. Ingen hyperårvågenhed, men nysgerrighed. Beløn, når hvalpen kigger på det andet kæledyr for at belønne den adfærd. Hvis hvalpen forsøger at gå væk så lad ham. Sørg for, at det er fordi han er færdig og ikke fordi han synes det er for skræmmende. Hvis det er sidstnævnte, så lav en anden session med større afstand senere.

 

Tilføj lidt bevægelse

Når begge dyr er komfortable med, at det andet dyr sidder stille, kan du tilføje bevægelse. Smid godbidden en lille smule, så katten/papegøjen/hesten bevæger sig, og det samme med hvalpen. Sørg for ikke at kaste direkte mod det andet kæledyr, men til siden, først kun et kort stykke, hvilket opmuntrer til at tage et skridt, og derefter længere og hurtigere.

 

At have forskellige kæledyr, der komfortabelt interagerer, er en fantastisk ting, men du kan ikke tvinge nogen individer til at kunne lide hinanden. Men ved at følge disse procedurer vil du gøre det lettere for alle.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.