Små kæledyr bliver aflivet pga. misrøgt

»Andelen af små dyr, som kommer ind i meget dårlig forfatning, er meget større end andelen af store dyr. Og der kommer flere og flere misrøgtede små kæledyr, som vi er nødt til at aflive, fordi de er så dårlige«, siger Mette Louise Halck, Anicura Københavns Dyrehospital.

De små dyr som eksempelvis kaniner og marsvin, får lov til at gå meget længe, før de bliver behandlet, og er ofte meget syge, når de endelig kommer til dyrlægen. 
Små dyr kræver både tid og viden, for at de trives og ofte er det forældre, der anskaffer sig et dyr til deres børn og forventer at børenene tager ansvar. Dyret havner i et bur på værelset eller i haven og vbliver fejlfodret og ikke observeret godt nok.

»Folk bliver tit overrasket over, hvor krævende, det er at passe et lille dyr«, siger Mette Louise Halck og tilføjer, at dyrene aldrig må blive børnenes ansvar alene.

For at sikre at de små dyr trives er det vigtigt at holde øje med dyrets vægt, tænder, foderstand, mærke dyret grundigt igennem regelmæssigt og reagere så snart man har  mistanke om, at noget er galt. For at forebygge sygdom bør man tage sit dyr til regelmæssige sundhedstjek.

Læs hele artiklen.

Vil du give dit lille dyr et sundhedstjek, så find din nærmeste dyrlæge her.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.