Kend parasitterne

  • Flåter

Flåter er små blodsugende mider, der ofte bærer bakterier, som de har fået ved at suge blod fra andre inficerede dyr. Bakterierne kan overføres til både hunde, katte og mennesker og kan medføreralvorlige sygdomme som borreliose, anaplasmose og TBE.

Symptomer på overførsel af en flåtbåren sygdom er nedsat almentilstand med sløvhed, nedsat appetit, smerter, feber, stivhed og halthed.

  • Lus

Lus er små parasitter, der kan være blodsugende eller pelsædende, og lever på værtsdyret gennem hele livet. De lægger æg i pelsen, som er små hvide og klæbende til hårstråene.
Lus kan give anledning til kløe, hudproblemer og infektioner. I sjældne tilfælde kan blodsugende lus forårsage blodmangel.
Hundens og kattens lus kan ikke overføres til hinanden og heller ikke til mennesker.

  • Lopper

Lopper er vingeløse brune insekter med en størrelse på 2-6 mm. De springer uden problemer i mellem forskellige dyr, da de har stærke ben, som gør dem mobile.
Lopper suger blod på deres værtsdyr og efterlader små synlige mørke pletter, som er loppeafføring. Der er tildens til, at lopperne får lagt en masse æg i hundens pels, som ofte falder af og udklækkes i miljøet, hvor dyret færdes.
Spyt fra lopper kan give irritation og kløe på dyrets hud, og nogle gange udvikles det til allergi. Symptomer kan være udslæt og hårtab.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.