FlÄtbid er mere almindeligt hos hunde- og katteejere

Den amerikanske undersøgelse (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28631423), som er publiceret af ’National Center of Biotechnology Information’, viser, at der er en klar sammenhæng mellem husdyrhold og øget risiko for flåtbid.

Flåter kan bære forskellige sygdomme, såsom borreliose, TBE (Tick borne encephalitis) og andre. Disse kan ramme både mennesker og dyr, og flåten skal bide sig fast for at kunne overføre smitten. Forebyggelse af flåtbid er derfor den bedste kur.

For hunde og katte er forebyggende medicin det vigtigste, uanset om man giver det som tabletter, dråber eller via halsbånd. Mennesker bør forebygge med påklædning, hvor lange bukser og høje støvler er en god idé, samt at være tildækket på armene, når man går i skoven eller på marken. Påklæd dig gerne lyst tøj, så man lettere ser flåterne. Skift tøj når du kommer hjem fra turen!

En grundig kontrol af hele familien efter turen er fornuftigt, både på to- og firebenede. Flåter, som sidder i dyrets pels, kan falde af i sofaen eller sengen og efterfølgende bide sig fast i et tobenet familiemedlem.

Mennesker kan også vaccineres mod TBE, men ikke mod de andre flåtbårne sygdomme.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.