Når nogen skal passe dit dyr

Mange er glade for at passe en skøn kat eller en dejlig hund et stykke tid, mens du er på ferie. Måske overvejer de selv at få et dyr? Så er det en glimrende mulighed for at prøve det i praksis. Hvis du forlader din firbenede ven til en ikke-dyrevandt passer, er der visse forholdsregler, du kan tage for at gøre det så nemt som muligt at hjælpe. Så er der chance for, at du også får hjælp næste gang!

Akutte situationer

Skriv dyrlægens nummer, forsikringsselskabets navn og politiets nummer ned, samt om dyret få regelmæssig medicin. Det er stressende for en dyrepasser, hvis der skulle ske et uheld eller hvis dyret skulle blive sygt, så gør det så nemt for dem som muligt! Afklar betalingsmetoden, hvis det skulle blive nødvendigt med behandling hos dyrlægen. Og hvis du har et loft for, hvad du vil eller kan betale, kan det være en god ide at videregive dette.

Foder

Medbring rigeligt at dyrets daglige foder, samt instruktioner om mængden af ​​foder per dag. Foderudskiftning kan give diarré, og det er både bedst og tryggest for dyret at spise sin sædvanlige kost, når du ikke er der. Fortæl dyrepasseren, hvis dyret har ting, det ikke kan tåle. Og videregiv gerne information om ting, du som dyreejere synes er indlysende, men som en mindre dyrevandt person måske ikke tænker på: Ikke kødben til hunden, ikke chokolade, vindruer eller rosiner, giv ikke egen smertestillende eller andet medicin til dyret, lad ikke hunden sidde forladt i en varm bil, for eksempel.

Seng/bur/legetøj

Medbring egen seng eller bur, og gerne med egne tæpper i. På denne måde har katten eller hunden noget trygt at finde trøst i, når du ikke er der. Det samme gælder for legetøj!

Rutiner

Giv dyrepasseren nogle tips om, hvordan dine rutiner er. Både hunde og katte er snedige og kan finde på ting og sager, når madmor eller -far ikke er til stede. Må den ligge i sengen eller sofaen? Hvad gør du, når den tigger? Hvor mange timer går du tur?

En altopofrende dyrepasser kan ende med at gå uendeligt lange ture eller give tredobbelte doser af godbidder, "fordi det så ud som om, den trængte til det!"

Være tilgængelig

Sørg for at være tilgængelig på telefon/SMS i hvert fald en del af dagen, så den der passer dyret kan stille spørgsmål. Hvis dette er helt umuligt, så opgiv nummeret til en som kender dyret godt, og som er vandt til dyr, så dyrepasseren kan stille spørgsmål ved behov og derved slipper for at gætte sig frem til ting.

God tur!

 

 

 

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.