Motion med din hund

Motion giver mening

Ung, gammel, stor eller lille. Hunde har behov for daglig motion. Nogle racer har et stort behov for motion, andre mindre. Og nogle hunde har særlige behov, der gør at de ikke kan holde til alle former for motion. Uden motion bliver din hund usund og frustreret. Motion sørger for at stofskiftet fungerer optimalt og stimulerer hunden mentalt. Motion kan også være med til at forebygge problemadfærd. Og så kan det også være, at der er sneget sig lidt ekstra gram på siden af in bedste ven efter julen…

 

Hvor meget er for meget?

Motion skal hænge sammen med din hund race, alder, størrelse og behov. Din hund bør, præcist ligesom dig, være fysisk aktiv mindst 30 minutter dagligt. For de fleste hunde vil minimumsbehovet for fysisk aktivitet dog være større. Typisk 1-2 timer dagligt. Meget aktive hunde som forskellige jagt- og hyrdehunde kan have større behov.

Hunde der har særlige behov, som eksempelvis ældre hunde og hunde med skavanker, bør finde en motionsform, der passer til dem. Ofte er svømning godt til seniorhunden og hunden med skader.

Hvis du er bekymret for, hvad din hund kan holde til, så spørg dyrlægen til råds og få eventuelt lavet en træningsplan. Hos AniCura har vi veterinærsygeplejersker med specialuddannelsen indenfor rehabilitering og vi kan derfor hjælpe dig med en skræddersyet træningsplan.

 

Før du begynder på træningen

Ligesom os, så skal træning med hunden planlægges. Du kan ikke starte med at løbe et marathon, hvis du ikke er vant til at løbe. Og hunden kan ikke starte med at løbe ved siden af cyklen 20 km., hvis den aldrig har løbet så langt før.

Sørg for at din hund er godt varmet op inden træning og byg motionen langsomt op. Hvis du eksempelvis vil løbe med din hund, så start med at løbe i små intervaller og hav en gåpause imellem.


Hvad kan man lave med sin hund?

Der findes et utal af motionsformer, hvor hunden fint kan være deltager sammen med dig. Det er eksempelvis:

  • Løb (gerne på blødt underlag)
  • Vandreture
  • Daglige, friske gåture
  • Cykelture (gerne på blødt underlag)
  • Canicross (løb med hund spændt foran i en træksele)
  • Kickbike 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.