Katte elsker papkasser!

Det er nærmest umuligt at gå på youtube uden at se søde katte, der leger med papkasser. Men hvorfor er katte så glade for papkasser? 

Katte kan godt lide at skubbe til ting

Katten er et rovdyr, der fra naturens side kan lide at skubbe til ting eller manipulere med ting. Det kan de, fordi det er sådan de leger med et byttedyr. Det er en del af deres jagtinstinkt. Derfor kan mange katte godt lide, at skubbe rundt med papkasser, som er lette og bevæger sig, når katten skubber med poten. 

Fred og ro

Katte kan ikke kun lide at skubbe til papkasser, de kan også lide at putte sig i dem. Katten kan godt lide at hvile, der hvor de har ro, måske lidt på afstand af husstandens andre dyr eller børn. Samtidig er en papkasse lun, og det betyder at katten sparer energi og holder sig varm, når den er indeni kassen. Energi er den vigtigste ressource et dyr har, og derfor giver det god mening for dyret, at spare på energien, hvis det er muligt. Vi ser også ofte katte lægge sig ovenpå varmeapparater eller radiatorer. 

Gemmesteder reducerer stress

Forskningsforsøg viser, at gode gemmesteder reducerer stress hos katte. En gruppe forskere undersøgte 19 kattes reaktion, ved ankomst til et hollandsk dyreinternat. 10 katte fik en papkasse til rådighed, de 9 andre fik ingen. Efter 3-4 dage var der tydelige tegn på, at kattene med papkasser var mindre stressede end kattene uden. 

Giv din kat en papkasse!

Papkasser er både fantastisk legetøj og det er et godt gemmsted. Så næste gang du har pakket en pakke ud, så giv din kat kassen. Hvis du er kreativ, kan du skære et par huller i, så der er udkig, eller måske en lille kattelem. Velstimulerede og -aktiverede katte er glade katte. 

Kilde: www.videnskab.dk 

Flere nyheder

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.