God form forebygger sygdomme og forlænger levetiden

Hvorfor bliver dyrene overvægtige?

For meget mad og for lidt motion resulterer i overvægt. Dyr anses som værende deciderede overvægtige, når de vejer 15 % over deres normalvægt. Overvægt hos dyrene kommer ofte af gode hensigter, hvor den omsorgsfulde dyreejer ønsker, at dyret skal have god mad, og herved kommer til at forkæle sin firbenede ven lidt for meget med godbidder og andet godt. Selvom vi alle gerne vil være gode ved deres dyr, kan det være svært at indse, at alt den mad faktisk kan være skadeligt for dyrets helbred.

Overvægt kan også være racerelateret eller aldersrelateret. Man skal huske på, at dyrets energibehov blive mindre, når dyret bliver ældre, idet aktivitetsniveaet sænkes. Der er også tendens til overvægt hos hunde og katte, der er blevet neutraliseret. En hormonel ubalance opstår i kroppen, og derved kan stofskiftet påvirkes. Til sidst kan overvægt skyldes bestemte sygdomme, og i det tilfælde skal dyrlægen involveres, inden man påbegynder en slankekur.

Hvorfor er overvægt farligt?

Hverken katte eller hunde bør få flere kalorier indenbords end de har behov for. Med overvægt følger nemlig mange sygdomme, som blandt andet:

  • Hjertekarsygdomme
  • Sukkersyge
  • Hudproblemer
  • Ledproblemer og gigt

 

Hvordan kan jeg få min hund/kat til at tabe sig?

Der er to måder, hvorved at dyret kan tabe sig, hvis det har lidt for meget fedt på sidebenene.

  • Lavere kalorieindtag
  • Mere motion

Et lavere kalorieindtag kan opnås ved, at dyret indtager en mindre mængde mad. Overvægtige dyr fodres ofte med slankefoder, da det indeholder færre kalorier. Samtidig indeholder slankefoder typisk mindre fedt og en større andel af proteiner og fibre, som biddrager til mæthedsfølelsen. Slankefoder kan eksempelvis købes hos dyrlægekæden, VetFamily, som tilbyder eget slankefoder baseret på videnskabelig forskning til hunde og katte.

 Mere motion bidrager til vægttab, fordi dyret forbrænder kalorier, når det rør sig. Motion kan hos hunde være i form af gåture, løbeture, leg eller træning i vand. Træning i vand er skånsomt for leddene, og er derfor ideelt til hunde, der lider af ledproblemer. Aktivering af katte kan være i form af leg, hvor man blandt andet kan anvende foderlegetøj. Man kan også lege med katten ved, at fastsætte en legetøjsmus til en pind eller snor og få katten til at jage den, hvorved katten samtidig får stimuleret sine jagtinstinkter.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal starte din hund eller kats vægttabsforløb, er du altid velkommen til at bestille tid til en vægtkonsultation hos os.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.