Symptomer på forgiftning hos hund

Symptomerne på forgiftning hos hund varierer afhængigt af, hvad hunden er forgiftet af. Der er dog en række symptomer, der typisk kan opstå. Det kan eksempelvis være, at hunden:

  • ryster
  • kaster op
  • har fråde om munden
  • slingrer
  • kramper

Der kan være andre symptomer end disse og symptomerne vil altid være afhængig af, hvad hunden er forgiftet med, mængden af giftigt stof, samt hundens størrelse. 

Diagnose og behandling

I visse tilfælde findes specifikke tests til anvendelse ved mistanke om forgiftning, men i de fleste tilfælde er det nødvendigt at vide, hvad hunden er kommet i kontakt med. Det er af vigtigt at medbringe eventuelle emballager eller planter til dyrlægen.

For at mindske optagelsen af ​​giftstoffet kan man fremprovokere hunden til at kaste op ved hjælp lægemidler. Det er mest effektivt inden for 30 minutter efter indtagelse af giftstoffet. Visse stoffer, såsom ætsende stoffer, kan forårsage ætsninger i spiserøret, og man bør i disse tilfælde ikke fremkalde opkastning.

OBS - Vi anbefaler ikke, at man i hjemmet forsøger at fremkalde opkastning med salt, da dette kan føre til saltforgiftning hos hunden. Hvis hunden får en for stor mængde salt kan det føre til alvorlig forgiftning med symptomer som blandt andet krampe, opkast og diarré. Kontakt dyrlægen hurtigst muligt, hvis du har mistanke om saltforgiftning. 

Kulstof kan gives i form af tabletter, eller suspension kan gives for at reducere optagelsen af ​​visse substanser gennem tarmen. Mange gange er intravenøs væskebehandling effektivt til at bortfiltrere stoffet gennem nyrerne. For visse stoffer findes specifikt modgift, som man kan give hunden.

Typiske forgiftninger

Der findes mange planter og fødevarer, som hunden kan blive forgiftet af. De mest almindelige er blandt andet chokolade, løgplanter, ethylenglycol (kølervæske, bremsevæske), blågrønne alger, xylitol, rottegift, vand og salt. Læs mere på linksene herunder.

Chokoladeforgiftning hos hund

Xylitolforgiftning hos hund

Forgiftning med rottegift hos hund

Løgforgiftning hos hund

Forgiftning med blågrønne alger hos hund

Forgiftning med ethylenglycol (bremsevæske, kølervæske) hos hund

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.