Stor stigning af hunde registreret i Danmark

Flere og flere danskere får hund 

Har du en følelse af at der er flere hunde i gadebilledet i dag sammenlignet med for 5 år siden? Så holder din følelse helt stik. I 2017 blev der nemlig registreret 58.058 hunde, hvorimod der er i 2021 blev registreret 79.122 hunde i Danmark. Flere hunde, kombineret med bedre behandlingsmuligheder, som gør at hundene lever længere, gør at der i dag er flere hunde end for 5 år siden.  

Fra 2011 og frem til 2017 ser vi faktisk et nedsving i kurven over registrerede hunde i Danmark. Men fra 2017 og frem til i dag stiger antallet, og især fra 2020 til 2021 sker der en markant stigning på 17,7%.  

Nedenfor ser du en oversigt over antal hunde registreret i Danmark fra 2011 til 2021. Tallene er fra Dansk Hunderegister.

graf over hunde registreret i Danmark de sidste 10 år

Desværre ser vi også en tendens til, at flere og flere hunde ender på hundeinternater eller må aflives, da deres ejere ikke magter dem. Derfor er det vigtigt at se forbi de store søde hundeøjne og overveje alle aspekter af det at have en hund, før du anskaffer dig en hund. 

Vil du være sikker på, at du er klar til at blive hundeejer? Så tag et kig på vores artikel om, hvad du skal overveje før du køber en hund.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.