4 tips til hvordan du reducerer dit kæledyrs poteaftryk

I klimadebatten har vi et stort fokus på vores menneskers klimaaftryk og hvad vi kan gøre for at reducere det. Blandt andet ved at mindske vores kødforbrug og shopping. Nogle af de samme tanker kan du faktisk også gøre dig omkring dit kæledyr. Læs her hvad du kan gøre.

Dit kæledyr skal have det godt; få den rette ernæring gennem foderet og have legetøj til aktivering. Men der er alligevel nogle overvejelser, du som dyreejer kan gøre dig, når det er tid til at fylde op på foder eller anskaffe et nyt legetøj.  

Nedenfor har vi listet nogle af de ting du kan gøre, for at mindske dit kæledyrs poteaftryk på klimaet.  

1. Vælg foder som består af restprodukter fra kød 

Hunde og katte er kødædere fra naturens side, derfor anbefales det at deres foder delvist består af kød. Men de kan sagtens leve af de restprodukter, der opstår i produktionen af kød til os mennesker. På den måde er der ikke noget, som går til spilde, og der bliver ikke brugt mere kød for at producere foder dit kæledyr. Det kan klimaet godt lide. 

Derudover kan du også gå efter foder med kød fra fx kylling, som generelt har et mindre klimaaftryk end okse- eller lammekød. Har dit kæledyr særlige ernæringsbehov, eller har du fået anbefalet en diæt fra dyrlægen, er det bedst at følge denne, men måske det kan kombineres med et bæredygtigt valg.  

Du kan faktisk også købe vegetar godbidder! Vi har fundet disse frem fra Mælson, som udelukkende består af naturlige og bæredygtige ingredienser, og så er de gluten- og kornfri. 

2. Køb genbrug og kvalitetsprodukter til dit kæledyr 

En god hundesnor eller kattekurv kan sagtens genbruges. Hvis du står og mangler noget tilbehør, så hør dine venner eller familie om de ligger inde med noget, som ikke bliver brugt.  

Og det gælder selvfølgelig også den anden vej, så hvis du har noget tilovers som stadig er i fin stand, så giv det videre. I perioder har flere af vores dyrehospitaler også en kasse, hvor man kan donere til eks. herberger for hjemløse.  

Kig efter tilbehør af god kvalitet 

Nogle gange er det dog nødvendigt at købe nyt. Når det kommer til køb af nyt legetøj, så prøv at begrænse mængden, selvom der er mange fristende ting i en dyrebutik. Og tænk over kvaliteten, jo bedre kvaliteten er, jo længere bliver legetøjets levetid også. 

Du kan også kigge efter legetøj, som støtter op om bæredygtighed, ved blandt andet at være produceret i naturgummi og have en bæredygtig produktion samt emballage.  

3. Hold øje med dyrebutikker, som sætter fokus på madspild 

De fleste har set de gule prismærker i Netto, eller lignende markeringer i andre supermarkeder, som er med til at bekæmpe madspild. Dette fokus er nu også begyndt at kunne ses på vores kæledyrs foder.  

Flere og flere dyrebutikker og -webshops har nemlig taget tendensen til sig, så nu kan du også mindske spild af foder og andre produkter til kæledyr, ved at holde øje med datovarer.  

4. Undersøg hvordan foder og tilbehør er produceret 

Inden produkterne rammer butikshylden har de været en lang rejse igennem. Denne produktionsrejse optager os mere og mere, når det omhandler produkter til mennesker. Men hvad med produkter til dyr? 

Heldigvis er rigtig mange producenter bag blandt andet hundefoder også kommet med på den grønne produktionsvej. Det kan komme til udtryk i form af: 

  • Brug af genanvendeligt plastik til emballage 
  • Fokus på lokalproduktion 
  • Måden foderet transporteres på  
  • Indholdet i foderet og måden det anskaffes på 

Vi har fundet nogle eksempler frem på både foder til hund og foder til kat, som støtter op om flere bæredygtige tiltag. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.