Nyt system til at mindske antallet af medicinske hændelser ved dyrlægebehandlinger

Uønskede medicinske hændelser er en udfordring for alle sundhedsprofessionelle og kan være en konsekvens af menneskelige fejl såvel som et utilstrækkeligt system- og procesdesign. I årtier har professionel systematisk læring fra hændelser været en integreret del af sikkerhedsagendaen indenfor eksempelvis luftfart og det humane sundhedsvæsen. Nu lancerer AniCura et nyt system for at forbedre dokumentation og læring samt for at reducere risikoen for medicinske hændelser ved dyrlægebehandlinger.

-       Vi har store ambitioner indenfor patientsikkerhed, og medicinske hændelser er et hovedområde i forbindelse hermed. Med vores mere end 200 klinikker tilsammen i AniCura er vi i en unik position til at kunne lære af hinanden og systematisk reducere risikoen for at begå de samme fejl forskellige steder, siger Peter Feledy, Group Care Services Director AniCura.

AniCuras nye system til håndtering af medicinske hændelser er digitalt og inkluderer systematiske processer til at dokumentere hændelser såvel som moduler, der gør det muligt at udføre årsagsanalyse og planlægge korrigerende handlinger. En afgørende succesfaktor er at sikre en læringskultur og se bort fra aktuelle hændelser for at kunne identificere bagvedliggende årsager, der var medvirkende til fejlen.

-       Efter 30 års arbejde med behandling af kæledyr tror jeg på, at gennem professionalisering af vores håndtering af medicinske hændelser kan være banebrydende for både patientsikkerhed såvel som vores arbejdsmiljø, siger Titti Sjödahl-Essén, dyrlæge og kvalitetsansvarlig hos AniCura Djurksjukhuset Albano i Sverige og fortsætter :

-       Fejl kan være svære at tale om, men de er en rig kilde til læring og hjælper til at beskytte vores patienter, og ved korrekt håndtering undgås individuel skyld og kan i stedet bruges til at understøtte vores medarbejdere på en bedre måde.

Det nye system til rapportering og analysering af medicinske hændelser er på nuværende tidspunkt ved at blive implementeret i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Østrig, Holland og Schweiz. 

For yderligere information, kontakt venligst
Maria Tullberg, Group Communications Manager, AniCura, +46 736 268 886

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.