Nedsat forbrug af antibiotika hos AniCura

I oktober gennemførte AniCura for tredje år i træk en undersøgelse af brugen af antibiotika. Studiet er en del af AniCuras kvalitetsprogram og inkluderede 2951 hunde i syv forskellige lande. I alt fik 11% af hundene antibiotika, hvilket er en reduktion på flere procentpoint sammenlignet med sidste år. I Sverige og Norge fik kun hhv. 7% og 5% af hundene antibiotika, mens man i Danmark fandt, at 21% af hundene havde fået ordineret antibiotika. 

-       Vi er glade for at se et fald i antibiotikaforbruget. Det er et resultat af vores anstrengelser for at gøre opmærksom på resistensudviklingen kombineret med forbedret infektionskontrol på vores klinikker. Et af vores vigtigste ansvarsområder er at undgå overforbrug af antibiotika, siger Ulrika Grönlund, kvalitetsansvarlig hos AniCura.

Ligesom i tidligere års studier ses det, at Sverige og Norge havde et lavt forbrug af antibiotika på 7 og 5%, respektivt. Mens antibiotikaforbruget i andre lande var op til tre gange større, viste studiet et signifikant fald i antibiotikaforbruget på mange klinikker over hele Europa. 

-       Selvom der stadig er signifikante forskelle i antibiotikaforbruget blandt de forskellige lande, gør vi store fremskrift i særligt Tyskland og Østrig, siger Ulrika Grönlund.

Studiet, der belyser antibiotikaforbruget i europæisk dyrlægepraksis, blev gennemført i forbindelse med AniCuras kvalitetsprogram (QualiCura), og er en del af AniCuras arbejde med at sikre forsvarlig brug af antibiotika ved dyrlægebehandlinger. 

Andelen af hunde givet antibiotika (%)

antibiotikaforbrug veterinærmedicin

 

For yderligere information, kontakt venligst

Maria Tullberg, Group Communications Manager AniCura, +46 736 268 886

Flere nyheder

  • Husk refleks når mørket falder på!

    Når dagene bliver kortere og mørket falder på, bliver det endnu vigtigere at bruge refleks på aftenturen. Uden refleks bliver både du og dine kæledyr næsten usynlige i mørket, hvilket kan føre til farlige situationer.
      Læs mere
    • Skal du rejse udenlands med hund eller kat?

      I lande uden for Danmark findes mange sygdomme, som vi ikke kan beskytte vores kæledyr mod. Hvis en hund eller kat bliver smittet i udlandet, er der risiko for, at behandlingen bliver vanskelig, og at den endda kan smitte til dyreejeren. Her får du en række gode tips til både før og efter rejsen.
        Læs mere
      • "Hug Your Dog Day!" og andre mærkedage

        I løbet af et år findes der mange særlige mærkedage for at skabe opmærksomhed om forskellige emner. Nogle har et mere seriøst budskab end andre. Og dyreverdenen er ingen undtagelse, når det gælder mærkedage.
          Læs mere
        Luk

        Opdater siden

        Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.