80% af dyreejere føler sig mindre ensomme

Social isolation og kronisk ensomhed er et stigende problem for folkesundheden, i store dele af verdenen. Det problem vil man gerne til livs. I den forbindelse har man fået øjnene op, for den positive indflydelse, kæledyr har på deres ejere. ledyr kan være med til at forebygge mental sygdom og øge social interaktion.

Der er 5 gange større sandsynlighed for at hundeejere kender deres naboer end ikke-hundeejere.

Kæledyr kan være en stor hjælp gennem mange forskellige stadier af vores liv. En undersøgelse foretaget i USA viser, at 80% af dyreejere fortæller, at deres kæledyr får dem til at føle sig mindre ensommeI en familie, kan det at have et kæledyr også hjælpe de enkelte familiemedlemmer på forskellige måder. 

Fordele ved at have et kæledyr i familien: 

  • Kæledyr kan hjælpe børn med at få et bedre selvværd, føle sig mindre ensomme og forbedre deres sociale evner. 
  • For voksne, kan kæledyr hjælpe dem med at skabe kontakt til andre i deres lokalområde, hvor hunden fungerer som en samtalestarter. 
  • I stressede situationer og livskriser, hvis fx ens partner går bort eller man skal skilles, hjælper kæledyr også på følelsen af ensomhed, som ofte kommer i forbindelse med disse kriser.

Læs mere om Mars Petcare’s undersøgelser og initiativer, der skal sikre lange og sunde liv for kæledyr og deres ejere. 

Vores kæledyr tager sig af os – derfor skal vi også tage os godt af dem 

Hos Mars Petcare er der igangsat initiativer, der skal sikre vores kæledyr lange, sunde og gode liv. Over de sidste fire årtier er der blevet foretaget tusindvis af studier, som er brugt til at forbedre kæledyrs ernæring, sundhed og velfærd. Og arbejdet mod at skabe en bedre verden for vores kæledyr er langt fra ovre! 

Mennesker har stor gavn af at have kæledyr. De giver os støtte, ubetinget kærlighed og i deres selskab, behøver vi ikke bekymre os om at skulle leve op til høje forventninger.  

Målinger af stress hos mennesker viser signifikant forbedring, når mennesker tilbringer tid med kæledyr.

Listen over fordele ved at have et kæledyr er lang. De kan give os mening i livet og hjælpe med noget så simpelt, som at få os ud af sengen om morgenen. Og i kampen mod ensomhed kan kæledyr meget vel være en del af løsningen. 

Overvejer du at tilføje et kældedyr til familien? Så har vi lavet en test, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvilken hunderace, der passer bedst til dig. Tag testen og kom et skridt nærmere dit nye familiemedlem.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.