Kemisk sterilisation af hund

Kemisk sterilisation af tæver anvendes primært til regulering af hundens løbetid. Dog anbefales det ikke at foretage langvarige løbetidsudsættelse pga. risikoen for bivirkninger.

Kemisk sterilisation af tæver

Kemisk neutralisation af tæver sigter først og fremmest mod at styre hundens løbetid ved at udskyde denne i kortere eller længere tid. Her får hunden hormoner, der udskyder løbetiden eller eliminerer den naturlig cyklus. 

Den første behandling gives under anøstrus (hviletiden mellem løbetiderne) og helst efter hundens anden løbetid. Hunden kan i perioden hvor løbetiden udebliver ikke blive drægtig.

Fordele ved kemisk sterilisation af hunde

Til forskel fra kirurgisk neutralisation, kan kemisk neutralisation omgøres. En tæve kan altså anvendes til avl efter en afsluttet kemisk neutralisation. 

Ulemper ved kemisk sterilisation

Det anbefales generelt ikke at foretage løbetidsudsættelse på hunde pga. risikoen for bivirkninger. Langvarig hormonbehandling kan medføre risiko for sygdomme som livmoderbetændelse, knuder i mælkekirtlerne (mammae-tumorer) og diabetes.

Dertil regnes kemisk sterilisation som doping i hht. Dansk Kennel Klubs reglement. Der findes dog en generel dispensation for hunde, der har gennemgået en kemisk sterilisation.

Hvad er prisen på sterilisation af hund?

Prisen for sterilisation kan variere mellem vores dyrehospitaler. Du kan finde prisen på din lokale dyrlæge.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.