Beroligende middel til hund - let bedøvelse

Beroligelse af din hund kan være nødvendigt for at kunne foretage undersøgelse eller behandling. Med beroligelse menes en let bedøvelse, hvor hunden ikke sover dybt. Ved en beroligelse reagerer hunden mindre på håndtering og andre ydre stimuli.

Ved mindre operative indgreb kan der anvendes en let narkose (bedøvelse), f.eks. i kombination med lokalbedøvelse. Der behandles altid med smertestillende medicin før og efter et kirurgisk indgreb. Bedøvelse anvendes også ved undersøgelser der kræver, at hunden ligger stille. Eksempler herpå kan være:

  • Røntgenundersøgelser
  • CT-scanninger
  • Udvidede mundhuleundersøgelser

Ved bedøvelse injiceres et bedøvende middel i blodet eller i en muskel. Nogle bedøvende stoffer har en antidot, der modvirker narkosen, og som gives efter undersøgelsen eller operationen.

Der er risici forbundet med både beroligelse og narkose, da vejrtrækningen og kredsløbet påvirkes i forskellig grad. Derudover er der risiko for opkastning og derved fejlsynkning hos den bedøvede hund. Det er derfor vigtigt, at din hund faster 8-12 timer før narkosen. Generelt er sikkerheden dog høj ved både beroligelse og narkose, og der opstår sjældent komplikationer. 

Hvis du har spørgsmål til beroligelse eller bedøvelse af din hund kan du kontakte din nærmeste AniCura-klinik eller vores dyrlæger i AniCura-appen. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.