Små hunde bliver mere populære

Det er stadig labrador retrieveren og golden retrieveren, der holder første- og andenpladsen på listen over populære racer fra Dansk Hunderegister. Men flere og flere mindre racer sniger sig ind på listen og i år har den lille selskabshund frans bulldog nuppet en tredjeplads.

En af årsagerne til stigningen i små hunde, kan være at der er flere danskere som bor i større byer. I byer er der ikke samme plads som på landet, og derfor er en del mindre hunderacer bedre egnede til byliv. En del af de mindre racer tilhører kategorien "selskabshunde" og de er også mindre aktivitetskrævende end de store brugshunderacer. Det kan være endnu en årsag til, at danskerne vælger mindre hunde.

I dag ved hundeejere meget mere omkring det at have hund, end de gjorde for få år siden. Det er blevet let at tilegne sig viden, og derfor sætter nye hundeejere sig i dag bedre ind i race og behov. Hvis man bor i lejlighed i byen, kan der være mange fordele ved at vælge en mindre hunderace. Det kan eksempelvis være udfordrende at bære en schæferhvalp op og ned fra 3. sal. Der er det markant lettere at tage en selskabshund på armen.

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.