konklusioner fra røntgenbilleder i veterinærpraksis kan være misvisende

Røntgen bliver taget hos næsten hver tiende patient i veterinærpraksis, hvilket gør det til en af de mest almindelige diagnostiske procedurer. I denne undersøgelse, ledet af billedspecialist Dr. Anthony Pease (DVM, MS, DACVR), blev mere end 600 røntgenbilleder fra 111 veterinærklinikker i Europa gennemgået for at vurdere kvaliteten og konklusionerne, der var draget ud fra røntgenbillederne. Undersøgelsen var en del af AniCuras kvalitetsudviklingsprogram, og den afslørede, at der kun var draget korrekte konklusioner til 65 procent af røntgenbillederne. Resultaterne var tilsvarende ens på tværs af alle deltagende lande.

"Resultaterne fra denne undersøgelse indikerer, at vi kan forbedre brugen af røntgen i veterinærpleje."

- En vellykket behandling afhænger af høj-kvalitets diagnostik. Resultaterne fra denne undersøgelse indikerer, at vi kan forbedre brugen af røntgen i veterinærpleje. Træning og uddannelse af veterinærfagfolk, skærpede retningslinjer og brug af specialistkompetence via digitale billedtjenester vil være nøglen til at forbedre diagnostisk kvalitet fremover, siger Jo Amundstad, dyrlæge og ansvarlig for undersøgelsen hos AniCura.

De 111 klinikker, der var en del af undersøgelsen, indsendte fem røntgenbilleder sammen med deres kliniske fund og fortolkninger. Billeder og fortolkninger blev gennemgået af Dr. Pease og blev givet en kvalitetsscore, der dækkede billedkvalitet, fortolkninger, konklusioner, samt overtrædelser af strålingssikkerheden.

- Jeg var begejstret over at være en del af denne undersøgelse på vegne af AniCura. Det er første gang, at vi har kunne udføre en så stor og international undersøgelse af diagnostisk kvalitet i veterinærpleje, og det giver virkelig nogle vigtige fund, som kan hjælpe med at fremme veterinærmedicinen, siger Dr. Anthony Pease, specialist (diplomat) i veterinærradiologi.

Undersøgelsen blev udført januar-februar 2019.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.