Højrepotede hunkatte og venstrepotede hankatte

Studiet er udgivet i fagbladet for dyreadfærd The Journal of Animal Behaviour og viser overraskende nok, at der hos katte er en kønsmæssig forskel på, hvilken pote de foretrækker.

Forskerne observerede kattene i deres hjem, og undersøgte hvilken pote de brugte først, når de rakte ud efter madstykker, når de gik ned ad trapper, og når de trådte op i kattebakken. At række ud efter mad og gå ned ad trapper var de aktiviteter, hvor flest katte havde en potepræference. Her valgte henholdsvis 73% og 70% af kattene den samme pote, mens 66% ofte valgte den samme pote først, når de gik op i kattebakken.

Forskerne undersøgte også, om kattene havde en yndlingsside at ligge på, når de slappede af, men her var der kun 25% af kattene, der havde en præference.

Mens langt de fleste mennesker er højrehåndede, er der ikke på samme måde en generel tendens i potevalg hos katte, men den enkelte kat har altså en favoritpote, som er forskellig, alt efter om det er en hunkat eller en hankat. Hunkatte havde en generel tendens til at bruge højre pote mest, mens hankatte havde en generel tendens til at bruge venstre pote mest. 

Så det kan jo være, der også er større chance for succes, hvis du giver din hunkat en high five med højre hånd og din hankat en high five med venstre. Det må komme an på en prøve.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.