6 måder at aktivere din kat på

1. Interaktivt legetøj

Legetøj, som du kan lege med, sammen med din kat, giver ikke kun fysisk aktivitet og velvære - det er også med til at opbygge en relation imellem dig og din kat. Du behøver ikke at lege flere timer hver dag. Et par gange om dagen i 5-10 minutter kan gøre en stor forskel - og din kat vil elske det! Brug eventuelt "fiskestænger" med fjer på, legetøj du kan trække hen over gulvet eller andet, som din kat kan jage.

2. "Lege alene" legetøj

Legetøj, som katten kan lege alene med, er et godt supplement til interaktivt legetøj. Det kan dog ikke erstatte interaktivt legetøj.
Et sikkert hit er små genstande, som kan flyve hen over gulvet, eksempelvis små bolde og falske mus/rotter.
Du kan også sætte "fiskestænger" med fjer fast på sofaen eller i vindueskarmen.

3. Elektronisk legetøj

Elektronisk legetøj er typisk batteridrevet og kan bevæge sig uden at vi mennesker behøver at være med i legen. Der er mange muligheder, som eksempelvis batteridrevne mus. Du kan også få elektronisk legetøj, hvor du skal deltage i legen. Eksempelvis en laserpen. Husk at katten ikke bør lege med elektronisk legetøj, når den er alene hjemme.

4. Arbejde for føden

Et af de oplagt steder at aktivere din kat, er igennem dens mad. Katte elsker at arbejde for føden, da det er en del af deres natur. Du kan gemme mad i huset, som katten skal finde. Start med at gemme det nemme steder og gør det sværere efterhånden som din kat forstår legen. Du kan også få legetøj, der kan aktivere katten, mens den spiser. Eksempelvis en foderdispenser, såkaldt "wobbler".

5. Gåture i det fri

At gå ture i sele og snor er ikke kun for hunde. Katte kan trænes til at gå tur. Men husk at katte er ikke hunde, så lad være med at have ambitioner om at din kat skal gå pænt eller gå på plads. Lad i stedet din kat nyde friheden til at bevæge sig, snuse og undersøge miljøet.

6. Tænk opad

I virkeligheden betyder selve gulvarealet i dit hjem ikke meget for, hvordan din kat bliver aktiveret. Endnu mere vigtigt er det, der er i højderne. Katte elsker at komme op, klatre og kunne se ud over rummet. Lav hylder, som du beklæder med anti-skrid materiale og lader din kat springe op på dem. Lav eventuelt en plads i vindueskarmen eller køb et flot kattetræ. Når du leger med din kat, så husk også at lege "opad".

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.