Omplaceringshunde

Hvert år aflives 10-15.000 sunde og raske hunde i Danmark. Der kan være mange årsager til aflivning, men for mange af disse hunde ville de kunne få et godt hjem et nyt sted. Omplaceringshunde kan være en fantastisk mulighed for at få en voksen hund i hjemmet, og give en hund en ekstra chance i livet.

En omplaceringshund er en hund, der af en eller anden årsag er nødt til at skifte hjem. Der kan være mange årsager til omplacering af en hund. Det kan være adfærdsproblemer, dårlig kommunikation mellem hund og ejer, ændrede familieforhold eller generelt en ændret livssituation hos ejeren. For mange hunde vil en omplacering til et nyt hjem være en fantastisk løsning, hvor aflivning måske var alternativet.

Hunde er tilpasningsdygtige og kan ofte trives i et nyt hjem uden problemer, hvis man tager sig den nødvendige tid og finder den rigtige hund til familien.

Nye vaner og rutiner

At få nyt hjem er en omvæltning for en hund. Hunde er vanedyr og pludselig er hverdagen og livet ikke som hunden kender det. Det tager tid at opbygge en god relation til en omplaceringshund og det er derfor vigtigt at de nye ejere har god tid til at lære hunden at kende, træne med den og lave aktiviteter der knytter hund og ejer tættere sammen. Måske er hunden pludselig ikke renlig mere – så skal man starte forfra med renlighedstræning. Måske kan hunden ikke være alene hjemme det nye sted, så skal man starte forfra med alene-hjemme-træning. Det kan være et stort arbejde at få en omplaceringshund, men det er arbejdet værd!

Skab en relation

Det tager tid at opbygge tillid og få en god relation og det kan være at hunden i begyndelsen udviser uønsket adfærd. Straf aldrig hunden for dette, men husk at hunden er forvirret og utryg og at du skal hjælpe den.

Lav sjove ting med hunden! Gå til træning, gå skønne ture i skoven, dyrk motion sammen eller tag hunden med på familietur. Aktiver hunden med noget den kan lide, eksempelvis mentaltræning. Husk at en velstimuleret hund har langt mindre tendens til uønsket adfærd end en understimuleret hund.

Stress hos hunden

Det er normalt at hunden er stresset, når den er flyttet til en ny familie. Du kan typisk se at hunden er stresset ved at den har svært ved at finde ro, er anspændt, puster og er svær at få kontakt med. Husk at give hunden tid til at slappe af og få ro. Mental stimulering kan være med til at mindske stress. Det er muligt at få let angstdæmpende medicin i håndkøb, som kan hjælpe hunden i den første tid. Du kan kontakte din nærmeste dyrlæge og høre mere. 

Husk!

Husk at give hunden tid til at falde til. Husk at hunden har nogle ting med i bagagen som påvirker dens adfærd. Husk også praktiske ting som at få overført sygeforsikring og ansvarsforsikring til dig, og at få hundens vaccinationspapirer, pas og lignende med. En omplaceringshund kan være et stort arbejde, men lykken når hunden falder til og nyder livet i sit nye hjem er så rigeligt besværet værd!

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.