Der er mange forskellige forsikringstyper til din hund. Her er en oversigt over de mest almindelige.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og den skal tegnes inden din hund fylder fire måneder. Forsikringen dækker, hvis din hund gør skade på andre mennesker, hunde eller genstande. Det gælder eksempelvis hvis din hund er årsag til en trafikulykke eller ødelægger en jakke ved at springe og af et menneske. Nogle forsikringsselskaber kræver en udvidet ansvarsforsikring hvis du går til bestemte typer træning eller udstilling, mens andre kun kræver dette hvis du træner figurantarbejde. Forsikringen dækker ikke hvis det er dig eller dine ting, som hunden gør skade på.

Sygeforsikring

Sygeforsikring dækker hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Sygeforsikringen dækker typisk en procentdel af regningen og så er der en selvrisiko. Forsikringen dækker udgifter til undersøgelse, diagnosticering og behandling af din hund. Med denne forsikring behøver du ikke at bekymre dig om uforudsete dyrlægeregninger, eller om du kan betale for behandling af din hund.

Der er stor forskel på sygeforsikringer og også hvad sygeforsikringer dækker. Nogle sygeforsikringer dækker ikke medfødte lidelser (eksempelvis OCD), mens andre dækker nogle arvelige lidelser, hvis forsikringen er tegnet mens hunden er hvalp. Det er meget vigtigt at undersøge forsikringsvilkårene inden du tegner forsikringen. Undersøg hvordan du er stillet, hvis din hund kommer til skade, om der er særlige undtagelser med netop din race og om forsikringen dækker medicin, genoptræning med mere. Husk at forsikringen ikke dækker de skader eller sygdomme, som din hund har inden forsikringen er tegnet. Derfor er det en stor fordel at tegne forsikringen mens din hund er ung og rask.

Ulykkesforsikring

Alle hunde kan få skader eller komme ud for uheld. Derfor kan du tegne en ulykkesforsikring, der dækker udgifter forbundet med ulykker. Prisen for denne forsikringstype er typisk lavere end for en sygeforsikring, men forsikringen dækker til gengæld ikke sygdom.

Ulykkesforsikring kan tegnes for alle hunde, uanset alder og sygdomshistorik.

Livsforsikring

Denne forsikring kan tegnes på den unge hund. Hvis hunden dør, mens den er ung, udbetales forsikringssummen. Forsikringen kan være nyttig hvis din hund dør ung på grund af sygdom eller ulykke. Livsforsikringssummen er typisk den pris du betalte for hunden, men den kan opjusteres hvis din hund stiger i værdi. Eksempelvis hvis den vinder konkurrencer eller udstillinger. 

Hvorfor er sygeforsikring en god idé?

Der findes ingen offentlig sygeforsikring for hunde i Danmark og derfor er det dig der skal betale, hvis din hund bliver syg og skal behandles hos en dyrlæge. Der kan være tale om store beløb, eksempelvis hvis hunden skal opereres, og det er ikke rart at skulle overveje om der er økonomi til at betale for behandlingen. Bliver din hund akut syg, risikerer du at skulle tage din hund til dyrlæge udenfor åbningstiderne. På disse tidspunkter er det dyrere end normalt at få din hund behandlet og det kan løbe op i mange tusinde kroner. Med en sygeforsikring har du tryghed i hverdagen, fordi du ved at økonomien ikke er en hindring for at din hund får den bedste behandling. 

Hvilken sygeforsikring skal jeg vælge?

Der er stor forskel på priserne på sygeforsikringer, men der er også stor forskel på forsikringsvilkår og dækning. Du skal være opmærksom på, om forsikringen dækker hele hundens liv, da nogle forsikringer kun dækker til hunden når en vis alder. Forsikringen bør dække hele hunden liv. For forsikringerne er der et årligt maksimalt beløb, der kan udbetales. Det varierer typisk fra 10.000-40.000 pr. forsikringsår. Vær opmærksom på, at din forsikring ikke nedskriver den årlige erstatningssum på din hunds sygeforsikring i takt med at din hund bliver ældre.

En anden vigtig faktor er selvrisikoens størrelse. Ved et sygdomsforløb modregnes selvrisikoen og en selvrisiko på 500-1.000kr. er normalt. Undersøg også hvor lang selvrisikoperioden er. Kan din hund komme til dyrlægen flere gange i løbet en given periode, uden at du skal betale selvrisiko flere gange? Dækker selvrisikoen flere diagnoser, eller skal du betale ny selvrisiko pr. diagnose?

 

Nogle selskaber dækker arvelige lidelser, hvis forsikringen tegnes tidligt i hundens liv. Andre dækker eksempelvis ledlidelser, hvis du tegner en tillægsforsikring. Den medicin som din hund får hos dyrlægen, i forbindelse med behandling, dækkes typisk af sygeforsikringen. Den medicin som du får med hjem, eksempelvis smertestillende medicin, dækkes typisk ikke medmindre du har en tillægsforsikring.

Hvad koster en sygeforsikring?

Der er forskellige priser fra hund til hund og fra kunde til kunde. Forsikringsprisen bestemmes typisk ud fra din hunds race, alder og hvor du bor. Præmien varierer ud fra tilvalg af ekstra dækninger og selvrisikoens størrelse.

 

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.