Kloklipning på katte

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og din kat med at få klippet kløer eller negle. Vores dyrlæger i AniCura-appen hjælper gerne med råd og vejledning vedrørende klipning af kløer - appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Klipning af kløer på katte

Udekatte har brug for deres skarpe kløer til at klatre i træer og forsvare sig mod vilde dyr og andre katte. Derfor anbefales det ikke, at man klipper kløerne på udekatte. For indekatte er det vigtigt man sørger for, at der er gode kradsemuligheder flere steder indendørs for at modvirke, at de hvæsser kløer på møbler og indretning. Indekatte kan have behov for at få klippet kløer. 

For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge. 

For de fleste indekatte er det passende at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så nogle katte har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Hvordan træner jeg min kat i at få klippet kløer? 

Det er bedst at træne killingen i at få klippet kløer tidligt i dens liv, så den bliver vant til det. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor katten belønnes for den korrekte adfærd. 

Det kan være svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige kar og nerver inde i kloen. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dig, hvis du gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv din kats kløer: 

  • Placér din kat i dit skød, så den vender væk fra dig 
  • Tryk forsigtigt på kattens trædepuder så kløerne kommer frem 
  • Hvis du kan, så se efter det lille blodkar som løber i hver klo, pas på du ikke får klippet for tæt på det 
  • Placér klipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side kan du risikere, at kloen splintrer) 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.