Kloklipning på kat

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og dit kæledyr med at få klippet kløer eller negle.

Kloklipning er en vigtig del af den daglige pleje hos din kat. For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge. 

For de fleste indekatte er det nok at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Klipning af kløer på katte

Udekatte har brug for deres skarpe kløer til at klatre i træer og forsvare sig mod vilde dyr og andre katte. Derfor anbefales det ikke, at man klipper kløerne på dem. For indekatte er det vigtigt, at man sørger for, at der er gode kradsebræt flere steder indendørs for at modvirke, at de hvæsser kløer på møbler og indretning. Indekatte kan have behov for at få klippet kløer. 

Hvordan træner jeg min kat i at få klippet kløer? 

Mange katte klarer fint, at man klipper deres kløer, men en del kan være ømme om poterne. Det er bedst at træne hvalpen og killingen i at få klippet kløer og negle tidligt, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd. 

Indimellem oplever dyreejeren, at det er svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige nerven. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dyreejere, som gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv din kats kløer: 

  • Placér din kat i dit skød, så den vender væk fra dig 
  • Tryk forsigtigt på kattens trædepoter indtil kløerne kommer frem 
  • Hvis du kan, så se efter det lille blodkar som løber i hver klo, pas på du ikke får klippet for tæt på dette 
  • Placér negleklipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side, kan du risikere at kloen splintrer) 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.