Afføringsprøve fra kat

Ved gentagne mave-tarmproblemer hos katte, kan dyrlægen anbefale at analysere en prøve fra kattens afføring. Alt efter symptomerne, kan der laves forskellige analyser, såsom at undersøge for forekomsten af blod, mave-tarmparasitter, virus eller bakterier. Afføringsprøver kan også bruges forebyggende til at undersøge for parasitter.

Afføringsprøve fra kat

Sammen med andre undersøgelser og kattens symptomer, kan svaret på afføringsprøven hjælpe dyrlægen med at stille den rette diagnose. Afføringsprøver er særlig brugbare ved længerevarende marve- og tarmproblemer hos katten eller hvis der er mistanke ved orm. 

Hvordan tager jeg en afføringsprøve fra min kat?

I de fleste tilfælde er afføring fra en enkelt dag tilstrækkelig, hvis dyrlægen beder om en afføringsprøve fra katten. Afføringsprøven kan afleveres i en pose eller lukket beholder i køle omgivelser, dog ikke frost. 

Man skal så vidt gerne prøve at undgå at blande skidt med i prøven, hvilket kan undgås ved at tage den øverste del af kattens afføring. Undersøgelsen bliver mere sikker, hvis der opsamles og afleveres lidt afføring fra flere forskellige portioner. Den ældste portion bør ikke være mere end 24-30 timer gammel.

Hvornår får jeg svar på prøven?

Alt efter hvilken analyse, der er bestilt, kan det tage op til en uge inden analysen er færdig. Prøvesvaret kan give en forklaring på symptomerne, men nogle gange er det nødvendigt med yderligere undersøgelser og prøver.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.