Er du blevet hvalpeejer? 😻

Download vores Hvalpe-guide, og tilmeld dig vores månedlige emails om hvalpe, så fortæller vi dig alt, du har brug for at vide! Tilmeld dig her!

Sundhedsundersøgelse

Ved en sundhedsundersøgelse udføres en klinisk undersøgelse, som dokumenteres i dyrets journal. Formålet med sundhedsundersøgelsen er at vurdere dyrets helbredstilstand og finde eventuelle misdannelser eller begyndende tegn på sygdom. I AniCura-appen er vores dyrlæger klar til at hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til dit dyr, appen er åben kl 07-22 alle dage råret rundt.

En sundhedsundersøgelse anbefales minimum én gang om året, samt for eksempel i forbindelse med salg/overdragelse af dyret til en ny ejer. Ved oprettelse af sundhedsforsikring til dyr kan forsikringsselskaber forlange en attest fra en sundhedsundersøgelse. 

Ved en klinisk undersøgelse gennemgår dyrlægen blandt andet øjne, ører, lymfeknuder, hud, pels og kløer, samt tænder og mundhule. Dyrlægen lytter til hjerte og lunger, samt mærker på mælkekirtler, testikler og bughulen, og vurderer om dyret bevæger sig normalt. Ofte tjekkes analkirtler også, og dyrets vægt vurderes sammenholdt med dyrets størrelse og kropsbygning. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.