Undersøgelse viser at hvalpe forstår menneskesprog

Mennesket har i tusindvis af år tæmmet hunde, hvilket har udviklet sig til, at hvalpe nu fødes med den genetiske evne til at genkende menneskers kropssprog. Forskeren bag studiet forklarer, at ligesom mennesker er biologiske skruet sammen til at agere socialt med andre, så er der bevis på, at det samme gælder hundehvalpe. Hvalpe er altså allerede i stand til at forstå, hvad vi mennesker mener, når vi giver dem tegn til at gøre specifikke ting allerede i en alder af otte uger.

En del af undersøgelsen gik bl.a. ud på, at de otte-uger gamle hvalpe skulle finde en gemt godbid under to kopper (der var godbid under begge kopper, så hvalpen ikke kunne bruge lugtesansen som hjælp). I 70% af tilfældene havde hvalpen nemmere ved at finde godbidden, hvis forskeren pegede på hvilken kop, godbidden var gemt under. 

Hunde kommunikerer direkte med mennesker

Det har længe været diskuteret, om disse egenskaber er noget hunde lærer undervejs, men denne undersøgelse vidner altså om, at det er genetisk nedarvet. Det er bl.a. studiet af voksne hunde, det nye studie har taget udgangspunkt i. Tidligere har der været tydeligt bevis for, at voksne hunde henvender sig til mennesker, når de har brug for hjælp med et problem. Dette adskiller dem betydeligt fra ulve, der i modsætning til hundene vil blive ved med at prøve at løse problemet selvstændigt. Hunde bruger altså deres sociale kommunikationsevner modsat ulve. 

Du kan læse mere om undersøgelsen, her

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.