Din hunds personlighed er afh├Žngig af dig

Hundes personlighed ændres igennem deres liv og vi ejere har stor indflydelse på hundens karaktertræk. Et helt nyt studie fra Michigan State University afslører at hundes personlighed ændrer sig meget igennem livet. Forskerne havde forventet, at hundenes personlighed var stabil, idet hunde ikke oplever de store livsændringer, som mennesker gør. Dette var dog ikke tilfældet. 

Hunde har, ligesom mennesker, personlighedstræk og karakteristika der afgører hvordan de reagerer i bestemte situationer. Studiet fra Michigan State University viser, at hundens personlighed udvikler sig igennem tid, og at vi hundeejere i høj grad er med til at påvirke deres personlighed.

Forskere William Chopik undersøgte, sammen med sine forskerkollegaer, mere end 1.600 hundeejere og mere end 50 forskellige hunderacer i alderen 2 uger til 15 år deltog.

Studiet viste blandt andet:

  • Ekstroverte hundeejere vurderede deres hunde som mere aktive og ivrige
  • Hundeejere med mange negative følelser, vurderede deres hunde som mere frygstomme og reaktive mod mennesker og andre hunde.
  • Hundeejere som vurderede sig selv som medgørlige, vurderede deres hunde som mindre frygtsomme og mindre agressive mod mennesker og andre hunde.
  • Hundeejere der følte sig gladest for deres relation til hunden, vurderede deres hunde som mere aktive og ivrige og samtidig mere modtagelige for træning. Agression og frygtsomhed betød ikke meget for om relationen blev vurderet som god.

Karaktertræk der ikke blev påvirket af hundeejeren var frygt og angst. 

"Heldigvis er der meget vi kan gøre med vores hunde, som eksempelvis træning. Lydighedstræning blev associeret med mere positive karaktertræk igennem hele hundens levealder," forklarer William Chopik. 

Chopiks opdagelser i studiet viser, hvor meget indflydelse vi som hundeejere har over vores hunds personlighed. 
Næste undersøgelse Chopik vil kaste sig over, er hvordan miljøet påvirker vores hundes ændringer i personlighed. 

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.