6 farlige produkter, der indeholder xylitol

Xylitol udløser en voldsom frigivelse af insulin i hunden og symptomer på forgiftning med xylitol kan være:

  • Akut svaghed
  • Usikker gang
  • Opkast

Indenfor ganske kort tid kan hunden gå i koma og afhængigt af den mængde xylitol hunde har indtaget, kan den også få leversvigt.

Xylitol findes i flere og flere fødevarer og produkter og derfor er det vigtigt at være opmærksom på.

Xylitol i tyggegummi
Hvis tyggegummi er sukkerfrit, så kan du være næsten sikker på at der er xylitol i. Ganske få stykker tyggegummi kan give alvorlig forgiftning, afhængigt af dosis xylitol i tyggegummiet og hundens størrelse.

Sørg altid for at holde tyggegummi udenfor nysgerrige hundes rækkevidde.

Xylitol i tandpasta og mundskyl
Tandpasta og mundskyl har typisk et lavere indhold af xylitol end tyggegummi, men er stadig farligt for hunde. Xylitol tilsættes pga. den søde smag og fordi det forebygger plak.

Brug altid tandpasta, der er lavet særligt til hunde, hvis du børster tænder på din hund. Og hold tandpasta og mundskyl udenfor din hunds rækkevidde.

Xylitol i bagværk
Xylitol bliver i stigende grad brugt i bagværk. Det kan være en fremragende erstatning for sukker, hvis man eksempelvis er diabetiker.

Xylitol i sukkerfri fødevarer
Vi har et større udvalg end nogensinde før af sukkerfri fødevarer. Det er alt fra ketchup og yoghurt til proteinbarer og saucer. Kig på ingredienslisten bag på produktet, inden du lader din hund smage.

Xylitol i medicin
Xylitol findes i flere typer af medicin, fra brusetabletter til hostesaft. Hold altid medicin udenfor din hunds rækkevidde.

Xylitol i cremer og deodoranter
Xylitol er med til at holde et produkt fugtigt. Derfor bruges til også i nogle deodoranter og cremer. Hold deodoranter og cremer på hylder, som din hund ikke kan nå.

Er du i tvivl om din hund er forgiftet med xylitol? Så ring altid og spørg dyrlægen til råds!

Flere nyheder

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.