Orientaler kat

Som sin forfader, siameserne, er orientaler katten en intelligent og højlydt kat fuld af nysgerrighed og eventyrlyst. Det er en kat, der elsker sjov og ballade, og er med på det hele. Men det er også en krævende kat, der vil have din fulde opmærksomhed.

Hurtige fakta

Hver kat er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Hengivenhed

  Hvor meget hengivenhed du kan forvente.
 • Børnevenlig

  Nogle katte har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Verbal

  Hvor meget har disse katte tendens til at "snakke".

Baggrund for orientaler katte

Orientalere er et resultat af avlen på jagt efter en ensfarvet siameser. Det var også hensigten at udvide den siamesiske gen-pulje i Storbritannien der var blevet ødelagt under 2. verdenskrig. Som mange andre racer har orientalerne siameserne som ophav, krydset med britiske og amerikanske korthår, russiske blå, abyssiner og indenlandske korthår. Killingerne uden mønster blev derefter avlet tilbage til siameserne, hvilket resulterede i de første generationer af orientalske katte.

Den eksperimentelle avl startede i England i 1950'erne, og racen blev godkendt i 1958 under navnet Chestnut Brown Foreign. Senere ændrede det navn til Havanna Brown, som stadig er det officielle navn i USA. I samme periode blev der udviklet en langhåret sort, den orientalske langhår.

Orientalerens personlighed

Som siameserne har denne kat en passion for sine medmennesker. De bliver ofte meget knyttede til deres ejere, så forbered dig på en liv med engagement og kammeratskab.

Dette er en klog, kærlig og snakkesalig kat, der er nysgerrig og atletisk af natur. Den elsker action og nye spændende underholdnings- og træningsmuligheder. Hvis du ikke underholder den med udfordrende spil som træning eller aktivitetsspil, finder den selv på ting at lave. Både for at få aktivering og for at modtage opmærksomhed fra dig. Dette kan være at lede efter nye gemmesteder, klatre på møbler, se tv eller åbne skuffer. Børn, hunde eller andre katte er ofte ikke noget problem for den orientalske. Og ligesom siameserne taler denne race meget med en høj og rasp stemme. Du vil få masser af gode råd, personlig overvågning og opmærksomhedssøgning fra disse personligheder.

Orientalers udseende, størrelse og vægt

Oriental er en mellemstor kat der på mange måder er identisk med siameserne. Den rørformede krop er muskuløs og slank med lange, slanke ben og hale og et kileformet hoved med en smal, lang næse og store, trekantede ører. Øjnene er mandelformede og ofte, i modsætning til siameserne, grønne eller tofarvede. Afhængig af farven på pelsen kan de også være blå. En fuldvoksen orientalsk han vejer omkring 3,5–5,5 kilo og hunner mellem 2,5–3,5 kilo.

Farve

Orientalsk findes i utallige kombinationer af farver, enten korthårede eller langhårede. Antallet af kombinationer af mønstre og farver er større end for de fleste racer og inkluderer forskellige slags nuancerede, helfarvet, røgfarvet, tabby, halv-farvet eller to-farvet.

Pelspleje

Den korthårede orientalske kat har en kort, silkeagtig pels, der er let at pleje. Kæm hver anden uge med en stålkam eller en gummibørste for at slippe af med løst, dødt hår. Brug en blød klud eller dine hænder til at tilføje den sidste sidste glans. Langhårede orientalere skal kæmmes et par gange om ugen for at forhindre filtring og knuder.

Specielt om orientaler katte

Da orientalerne bliver så knyttet til sine mennesker, kan det være svært for disse katte at tilpasse sig hvis de mister deres yndlingsperson eller deres familie. Sørg derfor for at introducere din orientalske killing til en masse mennesker og nye steder, og lad den socialisere og blive fortrolig med forskellige omgivelser og andre mennesker.

Arvelige sygdomme

De sundhedsmæssige problemer, der kan påvirke denne race, svarer til dem for siameserne. Dette inkluderer arvelig leveramyloidose, som kan føre til leversvigt, og HCM, kardiopati, hvilket reducerer hjertets evne til at trække sig sammen.

Progressiv retinal atrofi (PRA), en genetisk lidelse, der resulterer i degeneration og atrofi af nethinden som kan forårsage blindhed, er set i racen.

Orientalere har også en øget risiko for flat chested kitten syndrome (FCKS) og en arvelig neurologisk defekt, der forårsager skelende øjne.

Mastcellekræft og blæresten er også rapporteret hos denne race.

Mad

Som for alle katte er korrekt og nærende mad et must, hvis du vil have din kat til at forblive sund og leve et langt og aktivt liv. Der er ingen speciel mad til orientalske katte. Bare sørg for at servere måltider af høj kvalitet bestående af tør og våd foder med alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som din kat har brug for.

Husk, at killinger har brug for mad med mere protein og fedt end en fuldvoksen kat. Der er også speciel mad til kastrerede og gamle katte for at undgå overvægt.

Spørg din dyrlæge for at sikre dig, at du får den rigtige mad til dit orientalsk.

Fem fakta om det orientaler katte

 1. Et almindeligt kaldenavn for denne race er "ornamental", der henviser til dets enorme antal pelsfarver.
 2. Snakkesalig, nysgerrig og atletisk er tre ord, der godt beskriver den orientalske.
 3. Da den orientalske bliver meget knyttet til sine ejere, er det vigtigt at socialisere den med nye mennesker og steder fra en tidlig alder.
 4. Agility, at lære tricks og gå i snor er ingen problemer for det orientalske.
 5. Disse katte kan ikke lide at være alene i længere perioder. Så det kan være klogt at have to orientalere fra det samme kuld, hvis du arbejder i lange dage.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.