Sundhedsundersøgelse af den ældre kat

Nogle gange kan det være rart at få katten undersøgt for at sikre sig, at alt er som det skal. Ved en sundhedsundersøgelse kan forandringer i kroppen opdages, der eventuelt på længere sigt kan forårsage problemer for katten. Eftersom mange sygdomme har et gradvist og længere varende udviklingsforløb, kan sygdomme opdages i et tidligt stadie gennem en sundhedsundersøgelse.

Det kan være hensigtsmæssigt at bestille tid til en udvidet sundhedsundersøgelse i forbindelse med den årlige vaccination hos dyrlægen.

Dyrlægen udfører en undersøgelse af katten fra næse til hale.

  • Kattens mentale status, sundhed, vægt, kropstemperatur og puls kontrolleres
  • Dyrlægen lytter til hjertet og lungerne
  • Øjne, næse, mund, ører, øregang, hals, lymfeknuder og skjoldbruskkirtel undersøges
  • Undersøgelsen fortsætter med en gennemgang af hud, pels, kløer, trædepuder, led, kønsorgan, området omkring anus og bugen
  • Ofte analyseres en blodprøve og en urinprøve i forbindelse med den udvidede sundhedsundersøgelse 

Hvis katten udviser tegn på, at alt ikke er som det skal være i forbindelse med sundhedstjekket, kan en udvidet undersøgelse og udredning udføres, som for eksempel ultralyd eller røntgen. Normalt aftales et nyt besøg til dette.

Hvis katten har symptomer, bør man booke et almindeligt dyrlægebesøg frem for en sundhedsundersøgelse.

AniCura AniPlan

AniPlan er en skræddersyet plan til dit kæledyr, som gør det nemmere for dig at sikre det bedst mulige grundlag for, at din hund eller kat får et godt, langt og sundt liv gennem forebyggende behandling. Læs mere om AniPlan.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.