Sådan forbereder du din killing til at være udenfor

Katte er vilde af natur og elsker frihed og udendørs aktivitet. Derfor er det sundt at introducere din killing til livet udenfor så den med tiden selv kan bevæge sig udendørs. Men inden du introducerer din lille killing til livet udenfor hjemmets fire vægge, er der et par ting at huske på.

Identifikation (microchip)

Sørg for, at din killing har en microchip. Dette er den mest sikre måde ved identifikation, når det kommer til kæledyr. Identifikation med microchip er en nem procedure, der skal udføres hos din dyrlæger. En lille enhed på størrelse med et riskorn implementeres under huden bag på killingens nakke. Hvis din killing løber væk og ender hos en dyrlæge eller et redningscenter, kan mikrochippen let scannes, og dine kontakter vil være i en database, så du hurtigt kan spores og kontaktes.

Du kan også gøre din killing let at identificere ved at give den et halsbånd på. Det gode ved halsbånd er, at din killing ikke vil ligne en ejerløs kat. Bare sørg for, at halsbåndet har en sikkerhedsåbning, så den ikke sidder fast uden at kunne komme fri.

Din killings vaccinationer

Sygdomme, der ikke er synlige for øjet, kan være de mest fatale farer udendørs for din killing. Derfor er det meget vigtigt, at killingen har fået alle de nødvendige vaccinationer inden sit første besøg udenfor. Killinger bliver oftest vaccineret, når de er 8-13 uger gamle.

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning er det en god ide at forsikre din killing - du ved aldrig, hvad der kan ske, når din killing begynder at udforske det fri.

Neutralisere, sterilisere eller kastrere kat

For at sikre, at din killing ikke bliver til mange flere killinger, er det en god ide at kastrere eller sterilisere din killing, før du lader den gå udenfor. Katte kan neutraliseres fra alderen fire måneder.

Gør din have sikker

Du bør sørge for, at din killings umiddelbare udendørs område er sikkert. Luk huller under skure, verandaer og andre steder, hvor det kan være fristende for en lille killing at kravle ind. Lås giftige stoffer væk som ukrudtsmidler og tildæk damme, så din killing ikke falder ind.

Fastlæg reglerne

Skal din killing være udenfor om dagen og inde om natten? Skal den være i stand til at gå ind af sig selv eller skal du lukke den ind hver gang? Hvis du ønsker at installere en kattelem, er det en god ide at gøre det før, din killing begynder at være udendørs, så den lærer at anvende kattelemmen fra start. Ved at installere en kattelem med magnet eller mikrochip undgår du uønskede besøg fra andre katte.

Første besøg udenfor

Vælg en dag, hvor det ikke regner og et tidspunkt på dagen, hvor der er stille i dit kvarter, så din killing ikke bliver forskrækket af høje lyde. Giv ikke din killing mad inden du lukker den ud, men luk den ud inden madtid. På den måde vil din killing sandsynligvis vende tilbage til huset, når sulten rammer.

For at hjælpe en killing, der aldrig har været i ude i en have, kan du samle urin og ekskrementer fra kattebakken og placere det omkring havens kanter – sådan markerer katte normalt sit territorium. Forhåbentlig holder det andre katte ude af din have.

Lad killingen smugkigge ud ad døren eller kattelemmen og lad den selv gå ud i eget tempo. Hvis din kat virker bange, kan du følge den tilbage til huset, så den lærer vejen at kende. Gå rundt med din killing, mens den udforsker omgivelserne. Gentag denne rutine indtil du ved, at den kan finde vejen tilbage til huset ordentligt. Dette kan tage flere ture.

Afslut udendørsoplevelsen ved at kalde din killing ind og giv den et lækkert måltid. Killinger kan trænes i at komme ind ved lyden af ​​en ringende klokke.

Bliv ved med at øve ved at tilbringe tid sammen i haven. Når det er tid til din killing kan være alene, kan du lade den være 30-60 minutter udenfor. Den kan skjule sig under noget de første gange, men rolig - det er en del af at vænne sig til udendørs. Husk bare at fodre din killing, når den kommer ind igen!

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.