Hvordan skal jeg fodre min killing?

At sikre, at din lille tiger bliver fodret rigtigt, kan føles lige så svært som at holde den væk fra det varme komfur eller dine gardiner. Men der er masser af måder at sikre, at din killing tager ordentligt på i vægt og får alle de nødvendige næringsstoffer. Her er alt hvad du behøver at vide om at fodre killinger.

De dage hvor man troede, at en skål mælk var nok til en killing er for længst ovre. Men at vide, hvad man ikke skal servere, holder ikke killingen mæt og sund. Derfor har vi samlet nogle tips til, hvad man bør fodre killinger og, lige så vigtigt, hvor meget mad de egentlig har brug for. 
 
Nyfødte killinger dier hver anden time og går derefter gradvist ned til fire til seks gange om dagen, indtil fravænning starter. I denne periode bør de tage omkring 20 gram på om dagen. Hvis killingerne er raske, har de ingen problemer med at klare dette på egen hånd. Fødeproblemer har en tendens til at opstå, når killingen er helt fravænnet.
 

Undgå overfodring

Når killingen ankommer til dit hjem, er den normalt meget mager og fuld af energi. På dette tidspunkt har mange en tendens til at overfodre deres killing, da de frygter, at den er for tynd. Det er sjældent tilfældet, derimod bør killinger være magre. En anden stor faktor for overfodring er godbidder. Killingen lærer hurtigt, at hvis den beder om en godbid, får den en. Prøv at være konsekvent med hvornår og hvorfor du tildeler dem.
 

Body Condition Score

Når det er tid til de første vacciner og neutralisering, vil dyrlægen veje din kat og også undersøge deres "Body Condition Score", målt på en skala, hvor en er for tynd og ni er overvægtig. Spørg dyrlægen om en guide til, hvordan du kan tjekke din killings "BCS" regelmæssigt.
 

Hvilken slags mad skal jeg fodre min killing?

Kattefoder kommer normalt i to former - våd eller tør, og de har begge fordele. Vådfoder kan hjælpe med nyre- og blæresundhed og er også en god måde at sikre, at din killing får nok væske på, da katte har en tendens til at glemme at drikke nok vand.
Tørfoder er på den anden side godt for killingens tænder, men er ofte fyldt med kalorier. Mange vælger at kombinere de to. Læs nøje på emballagen om, hvor meget du skal fodre dem, eller kontakt din dyrlæge eller opdrætteren.
En god måde at sikre, at din killing ikke vokser op til at være en kræsen spiser, er at variere mærker, smag og form på maden.
 
Mange katteejere oplever en dramatisk ændring med deres kats vægt efter neutralisering. Dette kan til dels være grundet af hormoner eller at neutraliserede katte har tendens til at motionere mindre. I dag er der kattefoder lavet specielt til neutraliserede katte. Følg retningslinjerne på bagsiden af emballagen og sørg for at veje maden for en nøjagtig måling.
Sidst men ikke mindst – glem ikke at lege med din killing. Motion er den bedste måde at undgå fedme på.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.