Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Forebyg tandlidelser hos kat

Husk at tænderne og munden er en vigtig del af kroppen for katte. Mange dyr går rundt med ubehandlede lidelser i mundhulen, og da de ikke tydeligt viser symptomer, er det vigtigt at efterse munden hjemme og selvfølgelig især ved eftersyn hos dyrlægen. På den måde kan vi i fællesskab give dyrene en bedre livskvalitet.

Tandbørstning

Udviklingen af kronisk tandkødsbetændelse kan forhindres ved regelmæssig tandbørstning af katte. Undersøgelser har vist, at man bør børste tænderne på vores dyr én gang dagligt. Tandbørstningen er vigtigst på ydersiden af kindtænderne. Faktisk behøver dyrene slet ikke at åbne munden for, at vi kan komme til at børste dér.

Vi anbefaler en langsom tilvænning til tandbørstningen. Eventuelt kan du få en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske til at give instruktion i tandbørstningen.

Er dyret vænnet til at få børstet tænder, er det også lettere at få lov til at kigge i munden og opdage eventuelle sygdomme eller skader, der kræver behandling.

Forebyggende foder

Der findes også tørfoder, som specielt forebygger udviklingen af tandsten. Nogle tyggeben og noget legetøj har ligeledes effekt.

Endelig findes der produkter, man kan tilsætte maden eller sprøjte direkte i munden for at modvirke dannelsen af tandkødsbetændelse.

Daglig tandbørstning er dog i særdeleshed den mest effektive behandling.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.