Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Myggestik hos hund

Myggestik hos hund kan være generende og give kløe og hævelser på hunden. Rejser du med din hund sydpå, kan myg være bærere af forskellige smitsommes sygdomme, som du bør beskytte din hund imod.

Kan myg stikke hunde?

Ja, myg kan stikke hunde præcis som mennesker. Myggestik kan være generende for hunden, på samme måde som det er hos mennesker. Heldigvis kan man forhindre myggestik og samtidig undgå smitsomme sygdomme. I Danmark bærer myg ikke smitsomme sygdomme, men rejser du ud af landet med din hund, er det vigtigt at beskytte den mod myggestik.

Hvordan undgår man myggestik hos hund?

Vælg et myggemiddel, der er egnet til hunde. Det gælder både hvis din hund er generet af myggestik i Danmark, men særligt hvis du rejser ud af landet. Nogle myggemidler er i sprayform og skal påføres hver gang din hund skal ud, mens andre er i spot-on form og holder i længere tid.

Brug aldrig myggemidler, der er beregnet til mennesker – mange midler indeholder ingredienser, der er sikre for mennesker, men ekstremt farlige for dyr.

Undgå at lufte din hund, når myggene er mest aktive. Det er typisk ved daggry og skumring og særligt omkring stillestående vand.

Hvordan behandler man myggestik hos hund?

Myggestik er generende, men heldigvis har din hund sjældent behov for behandling. For de fleste hunde vil det blot medføre lidt kløe og ubehag, men hvis din hund får en allergisk reaktion, kan der være behov for behandling. Hvis din hund hæver voldsomt op, bliver apatisk eller sløv, så kontakt straks dyrlægen.

 

 

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.