Køresyge ses ofte ved kørsel i bil og nogle gange også ved transport i tog. Typiske tegn på køresyge, er:

  • Hunden halser og puster
  • Hunden bliver nervøs
  • Hunden savler eller kaster op
  • Nogle gange forekommer diarré

Forebyg køresyge hos hund

Køresyge kan forebygges ved at hvalpen allerede hos opdrætter vænner sig til køreture. Når hvalpen flytter hjemmefra, skal den trænes til at være med i bilen, når den holder stille, og at den får positive oplevelser i bilen. I begyndelsen af ​​træningen er det bedst at køre meget korte strækninger. Efter et lille stykke tid kan bilturen afbrydes for pause og leg. Længden af ​​turene kan siden øges langsomt.

Risikoen for at hunden kaster op reduceres, hvis fodring undgås i et par timer før afgang.

Nogle hunde kan lide at se ud af vinduet, når de rejser. Buret kan hvis muligt placeres lidt højere i bilen. Visse hunde kan synes, at det er rart at ligge i mørke. Da kan et tæppe lægges over buret. 

Træn hunden til at køre i bil

Det er vigtigt at du vænner din hund til at køre i bil, og hvis din hund bliver køresyg kan det være nødvendigt at gå meget langsomt frem.

Start altid med at træne at hunden er i bilen, mens bilen holder stille. Lad bagagerummet eller sidedøren stå åben og giv din hund godbidder eller måske dens foder inde i bilen. Bilen skal være et tryg og rart sted. 

Når din hund er tryg ved at bilen holder stille, kan du gentage samme øvelse, bare med bilens motor i gang. Du bør ikke køre nogen steder, bare holde i indkørslen og belønne din hund for at være i bilen. Når din hund er tryg ved dette, kan du begynde at køre små ture. Kør maks- 5-10 minutter, hold pause og luft din hund, og kør herefter hjem igen.

Tålmodighed belønner sig, og med træning kan langt de fleste hunde slippe for køresyge.

Behandling af køresyge hos hund

Hvis først hunden er køresyg bliver du nødt til at stoppe turen og tage hunden ud, for at den får det bedre. Det vil dog oftest kun hjælpe hunden indtil du igen begynder at køre. Den bedste behandling mod køresyge og forebyggelse. 

Der findes forskellige hjælpemidler mod køresyge, såsom beroligende duftferomoner og kosttilskud. En del er receptfrie. Spørg om råd hos dyrlægen eller på apoteket. Undgå at bruge egne lægemidler. For at få receptpligtig, beroligende medicin skal hunden først undersøges af en dyrlæge.

Har du brug for rådgivning eller har du spørgsmål omkring din hunds symptomer? Så kan du altid kontakte vores dyrlæger på AniCura-appen.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.