Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Forhudskatar hos hund

Hundens forhud er relativt stor og strækker sig et lille stykke over penisspidsen. De fleste kønsmodne hanhunde har en lav grad af inflammation i forhuden, som viser sig i form af lidt gulligt sekret ved åbningen.

Sommetider udvikles en kraftigere inflammation med større mængder af vedvarende gulgrønt sekret, hvor hunden slikker området oftere end sædvanligt.

Behandling

Ukomplicerede tilfælde af forhudskatar, også kaldt forhudsbetændelse, kan behandles hjemme med forhudsrens, som kan købes hos dyrlægen eller på de fleste apoteker.

På webshoppen tilbyder vi Virbac Caniprevent som reducerer udflåd effektivt.
 

OBS – det anbefales ikke, at man anvender andre antiseptiske midler som brintoverilte eller sprit.

Ved behandling er det vigtigt, at trække forhuden frem, inden man sprøjter midlet ind, så det ikke kommer i kontakt med selve penis. Skyl flere gange indtil vandet, som spules ud, ser rent og klart ud. Gentag behandlingen i nogle dage.

Hvis inflammationen ikke går over trods hjemmebehandlingen, anbefales det, at hunden undersøges hos dyrlægen. I nogle tilfælde kan problemet blive så omfattende, at en anden type behandling bør overvejes. Eftersom tilstanden normalt kun rammer intakte hanhunde, kan kastration være en mulig løsning.

Har du brug for rådgivning eller har du spørgsmål omkring din hunds adfærd eller symptomer? Så kan du altid kontakte vores dyrlæger på AniCura-appen.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.
Luk

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.