Hvornår har en hund feber?

Hundens normaltemperatur eller mellem 37,5-39,0 °C. Efter motion kan hundens temperatur stige op til 40 °C uden, at den har feber. Når temperaturen er højere end normaltemperaturen, har hunden feber.

Hvad er årsagen til at hunde får feber?

Årsagen til feber kan være mange, da feber er et symptom, der opstår på grund af en underliggende årsag. Feber kan for eksempel skyldes infektion, forgiftning eller andre sygdomstilstande. I tilfælde af feber kan hunden også få hurtigere vejrtrækning, rystelser, nedsat appetit og vægttab.

Hvordan behandler man feber?

Hvis årsagen til feber er ukendt, er udfordringen at diagnosticere årsagen, som giver anledning til feberen. Dyrlægen vil typisk tage forskellige prøver (f.eks. blodprøve, urinprøve eller undersøgelse af ledvæske) for at finde frem til, hvad der skyldes den forhøjede kropstemperatur.


Behandlingen afhænger af, hvilken sygdom dyrlægen kan konstatere. Det er også muligt at få medicin, der virker febernedsættende. Spørg dog altid dyrlægen til råds først.

Hund med feber og andre symptomer

Ofte ses feber hos hunde i forbindelse med andre symptomer. Det kan være at hunden har feber og ryster samtidig, at den har feber og diarré eller at den har feber og opkast. Det er ikke unormalt, da feber ofte hænger tæt sammen med anden sygdom. 


Hvis din hund har feber og ryster, har diarre, kaster op eller virker sløv, så kontakt dyrlægen. En hund der eksempelvis har feber, ryster og kaster op bør altid tilses af en dyrlæge hurtigst muligt. 

Lær at tage hundens temperatur

Når man måler hundens kropstemperatur, kan det kun gøres med et termometer. Der er en skrøne, at man kan mærke på hundens snude eller poter, om den har feber.

Temperaturen kan kun måles i endetarmen med et termometer. Du kan købe et velegnet termometer her

  • Mål temperaturen, når hunden er i ro og ikke lige efter at den har været fysisk aktiv.
  • Smør termometret med vaseline.
  • Løft hundens hale til siden.  Sæt termometeret omkring 1,5-2,5 cm op i endetarmen.
  • Termometret bipper eller viser en meddelelse, når temperaturen er målt. Afhængigt af termometret kan det vare fra 10 sekunder til et par minutter.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.