Det er naturligt, at der produceres ørevoks hos hunde. Mængden af ørevoks varierer meget fra hund til hund, men et normalt øre er pænt lyserødt og uden voks, men dog med en fin, tynd og fedtet "film" på indersiden af øret. 

Nogle hunde har øget produktion af ørevoks og dette kan hænge ofte sammen med hudsygdomme eller betændelsestilstande i øret. 

Øregangen hos hunde forløber i en 90 graders vinkel. Den består af en lodret og en vandret del. Voks og hår kan ofte samle sig som en prop i den vandrette del. En sådan prop laver lokal irritation, og bevirker, at hunden får ondt i ørerne. Hunden forsøger da at klø sig i ørerne, eller slår med hovedet, hvilket forværrer tilstanden.

Derfor kan det være en god idé at rense din hunds ører regelmæssigt. Du kan også have brug for at rense din hunds ører i forbindelse med øredråber.

Der findes også rensningsmidler som behandler svampe, modvirker kløe og mindsker inflammation. 

Sådan renser du din hunds ører:

  • Stræk ørelappen ud og træk forsigtigt, så øregangen rettes ud. 
  • Ved rensning fyldes hele øregangen med midlet. Ved medicinering gives doseringen som anvist. 
  • Fortsæt med at holde ørelappen strakt, mens øret masseres et stykke tid. 
  • Når øret slippes, vil hunden normalt ryste på hovedet, så det kan være en fordel at gøre dette udendørs. Ved medicinering er det bedst, hvis hunden ikke ryster på hovedet, så medicinen forbliver i øregangen. 
  • Efter hunden har rystet rensningsmidlet ud, tørres øret rent med vat eller vatrondeller. 
  • Hvis hunden behandles med flere forskellige øredråber eller rensningspræparater påbegyndes behandling. Efter omkring 15 minutter kan de receptpligtige dråber anvendes. 
  • I tilfælde, hvor hunden har en smitsom øreinfektion, bør man være ekstra omhyggelig med hygiejnen. Anvend gerne engangshandsker. En flaske til hvert øre markeres med højre og venstre, ellers bruges engangspipetter eller sprøjter, som kasseres efter anvendelse. 

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.