De første uger i det nye hjem sover hvalpen meget. Der er mange indtryk der skal fordøjes og nye eventyr der skal opleves. I løbet af få uger vil du dog typisk opleve at din hvalp er mere vågen og får mere energi - meget mere energi! Her får du 3 tips til at aktivere din hvalp.

1. Ingen mad i madskålen

Drop madskålen og brug i stedet hundehvalpens foder til aktivering. Du kan eksempelvis sprede hvalpens mad ud over græsplænen eller stuegulvet og lade den søge efter det. Start med at sprede det ud over et lille område og når hundehvalpen har lært legen, så kan du udvide området. 
Du kan også købe forsellige typer aktivitetslegetøj, som du kan bruge til at lade hunden arbejde for aftensmaden eller morgenmaden.

2. Træn to gange dagligt

Du går nok til træning med din hvalp en gang om ugen, men det vigtigste for at få en lydig og velaktiveret hvalp, det er den daglige træning. Brug eventuelt hvalpens foder, eller gode godbidder, og skab en god vane ved at træne 1-2 gange dagligt. Det kan være ifm. morgenmaden og på gåturen, eller i reklamepausen mens du ser en film. Det kan være tilstrækkeligt at træne 5-10 minutter 1-2 gange dagligt for at få en hvalp, der både gør store fremskridt i træningen og som samtidig er mere rolig og velaktiveret. 

3. Nye udfordringer på gåturene

Når hvalpen er tryg ved nærmiljøet, så begynd at gå ture nye steder. Miljøtræning er en vigtig del af hvalpens træning og samtidig er nye oplevelser noget af det, der virkelig kan gøre hvalpen træt. Bor du udenfor byen, så kør ind til den nærmeste by og gå en tur i gågaden. Du kan også stille dig fora din lokale brugs og belønne hvalpen for at tage kontakt, hver gang den kigger på dig. Du kan også gå tur i skoven, og lade din hvalp gå på nye typer underlag og kravle på træstammer. Mulighederne er mange og det vigtige er blot, at vi som hvalpeejere husker at variere vores gåture. Husk altid godbidder i lommen.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.