Vi anbefaler dig som dyreejer dagligt at kigge grundigt på dit dyr, særligt mund og øjne. For at forhindre tandproblemer bør tænderne børstes hver dag. Glem ikke vigtigheden af regelmæssig pleje af kløer og pels.

I AniCura-appen er vores dyrlæger klar til at hjælpe med råd og vejledning vedrørende forebyggende pleje - appen er åben alle daget året rundt kl 07-22. 

Hos AniCura tilbydes følgende tjenester for forebyggende pleje:

Vægttabsprogram

Vi ved i dag, at risikoen for sygdomme som diabetes og ledsygdomme mindskes, hvis hunden eller katten er normalvægtig. Vi ved også, at overvægt i mange tilfælde påvirker livskvaliteten og levetiden negativt. Derfor tilbyder vi individuelt tilpassede vægttabsprogrammer hos vores AniCura-klinikker.

Mellemvejen er den bedste

Man kan nemt se sig blind, når det gælder ens eget dyrs vægt. Overvægt kan snige sig på så gradvist, at du ganske enkelt ikke er bevidst om det. Du kan måske mærke, at dit dyr er mindre aktivt end tidligere, men ofte er aktivitetsniveauet også dalet gradvist over længere tid, og det gør erkendelsen af overvægten endnu sværere.

Varsomt vægttab

For at dit dyr skal opnå en passende vægt kræver det oftest, at du giver et slankefoder. Det er et vigtigt skridt i vægttabsprogrammet.

Før et program indledes er det vigtigt, at en dyrlæge undersøger dyrets generelle tilstand. Efter dyrlægeundersøgelsen mødes I – du og dit dyr – med en kostrådgiver på klinikken, som fortæller om foder og motion. Du får gode råd om madportioner, rutiner og motionsvaner.

Under vægttabsprogrammet kommer du ind og får vejet dit dyr med regelmæssige intervaller. Kostrådgiveren hjælper dig med, at dit dyr går ned i vægt på en langsom og sund måde.

Klipning af kløer

Kloklipning er en vigtig del af den almindelige pleje for din hund og for nogle kattes vedkommende. Det kan føles ubehageligt at gå, hvis kløerne er blevet for lange og risikoen for klobrud øges, ligesom for lange kløer kan vokse helt ind i trædepuderne, hvilket kan medføre smertende sår og risiko for infektion. 

For de fleste hunde og indekatte er det passende at få kløerne klippet en gang om måneden, men klo-tilvæksten er lige så individuel som klo-slitagen, så nogle individer har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Vi anbefaler, at du træner klipning af kløer med din hvalp eller killing (hvis den skal være indekat) helt fra starten. Husk vildt- og ulvekløerne! Hos os kan du få hjælp til klipning af kløer.

Udekattes kløer skal ikke klippes, de har brug for dem til at kunne klatre og forsvare sig mod vildt og andre katte. Sørg for at din kat har gode kradsemuligheder flere steder i dit hjem. 

Pelspleje

Forskellige dyr og racer har forskellige behov for pelspleje. Nogle gange kan pelsen være svær at pleje og andre gange er det rart for dyret at komme af med sin pels, frem for alt om sommeren. Vi hjælper din hund eller kat med blandt andet bad, tætklipning og klipning af pelsknuder.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.