Vi anbefaler dyreejere dagligt at kigge grundigt på dyret, særligt mund og øjne. For at forhindre tandproblemer bør tænderne børstes hver dag. Glem ikke vigtigheden af regelmæssig pleje af klør og pels. Hos AniCura tilbydes følgende tjenester for forebyggende pleje:

Vægttabsprogram

Vi ved i dag, at risikoen for sygdomme som diabetes og ledsygdomme mindskes, hvis hunden eller katten er normalvægtige. Vi ved også, at overvægt i mange tilfælde påvirker levetiden negativt. Derfor tilbyder vi individuelt tilpassede vægttabsprogrammer på AniCura dyrehospitaler.

Mellemvejen er den bedste

Det er let at se sig blind, når det gælder ens eget dyrs vægt. Fedtet kan snige sig på så gradvist at du ganske enkelt ikke kan se om det er overgået til at blive overvægt. Du kan måske mærke at dit dyr er mindre aktivt end tidligere, men ofte er han eller hun ligeså frisk som altid, og det gør bedømmelsen af fedmen endnu sværere.

Varsomt vægttab

For at dit dyr skal opnå en passende vægt, kræves det oftest, at du giver et diætfoder. Det er et vigtigt skridt i vægttabsprogrammet.

Inden et program indledes, er det vigtigt, at en dyrlæge undersøger dyrets generelle tilstand. Efter dyrlægeundersøgelsen mødes I – du og dit dyr – med en kostrådgiver som fortæller om foder og motion. Du får gode råd om madportioner, rutiner og motionsvaner.

Under vægttabsprogrammet kommer du ind og får vejet dit dyr med jævnlige intervaller. Kostrådgiveren hjælper dig på denne måde med at dit dyr går ned i vægt i en langsom takt.

Klipning af klør

Klipning af klør er meget vigtigt, da lange klør øger risikoen for klofrakturer. Alt for lange klør risikerer endda at vokse ind i trædepuderne, hvilket kan forårsage grimme og svært-helbredelige sår, som er meget smertelige for hunden eller katten. Det bedste er træne hvalpen til klipning af klør fra dag 1, så det bliver en del af hverdagen. De fleste hunde har brug for klipning af klør et par gange om måneden, men klovæksten er individuel præcis som slidtagen, eksempelvis kan hårdtarbejdende hunde holde deres klør i mellemlængde bare i kraft af slidtage, men glem ikke vildt – og ulveklørene! Hos os kan du få hjælp til klipning af klør.

Tænk på, at udekatte behøver sine spidse klør for at klatre i træer og forsvare sig mod vildt og andre katte. Forsyn i stedet disse katte med nogle gode kradsetræer flere steder inde i huset.

Pelspleje

Forskellige dyr og racer har forskellige behov for pelspleje. Nogle gange kan pelsen være svær at pleje og andre gange er det rart for dyret at komme af med sin pels, frem for alt om sommeren. Vi hjælper din hund eller kat med blandt andet bad, tætklipning og klipning af totter.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.