ACP-behandling af gigt

ACP-behandling er en behandlingsform, der kan afhjælpe smerter og skader i led, muskler, sener og brusk.

Med ACP (Autologous Conditioned Plasma) behandles din hund med celler, som har helende og anti-inflammatoriske egenskaber, fra hundens eget blod. 

Behandlingen 

Selve behandlingen består i, at man under bedøvelse tapper ca. 15 ml blod. Derefter bliver blodet slynget i en kraftig centrifuge, så blodplasma og blodplader (B-trombocytter) kan isoleres fra resten af blodets bestanddele. Blodplasma og blodplader sprøjtes derefter direkte ind i det skadede led eller muskel. 

Blodplader og blodplasma fremmer dannelsen af nye celler, forøger produktionen af kollagen og forbedrer blodtilførslen til vævet. Derudover har blodplasma og blodplader anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere irritation i vævet. 

Effektivt og uden bivirkninger 

Risikoen ved ACP-behandling er nærmest ikke-eksisterende. Der kan ikke forekomme allergiske reaktioner, fordi det er hundens eget blod, der bliver anvendt i behandlingen. 

ACP-behandlingen er effektiv i forhold til kroniske seneskader og smertetilstande. 

Effekt på slidgigt og bruskskader 

ACP-behandlingen er effektiv i alle led, men har størst effekt i de store led som albuer, skuldre og knæ. Metoden har gennem flere år været anvendt både humant og til heste. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.