ACP-behandling af gigt hos hund

ACP-behandling er en behandlingsform, der kan afhjælpe smerter og skader i led, muskler, sener og brusk.

Med ACP (Autologous Conditioned Plasma) udvindes og behandles din hund med celler, med helende og anti-inflammatoriske egenskaber, fra hundens eget blod. 

Behandlingen 

Selve behandlingen består i, at man under bedøvelse tapper ca. 15 ml blod. Derefter bliver blodet slynget i en kraftig centrifuge, så blodplasma og blodplader (B-trombocytter) kan isoleres fra resten af blodets bestanddele. Blodplasma og blodplader sprøjtes derefter direkte ind i det skadede led eller muskel. 

Blodplader og blodplasma fremmer dannelse af celler, forøger produktionen af kollagen og forbedrer blodtilførslen til vævet. Derudover indeholder blodplasma og blodplader anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere irritation i vævet. 

Effektivt og uden bivirkninger 

Risikoen ved ACP-behandling er nærmest ikke-eksisterende. Der kan ikke forekomme allergiske reaktioner, fordi det er hundens eget blod, der bliver anvendt i behandlingen. 

ACP-behandlingen er effektiv i forhold til de mere kroniske seneskader og smertetilstande. 

Effekt på slidgigt og bruskskader 

ACP-behandlingen er effektivt i alle led, men det har størst effekt i de store led som albuer, skuldre og knæ, da det er der, hunden har flest symptomer. Metoden har gennem flere år været anvendt både humant og til heste. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.