Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Sundhedsundersøgelse af andre dyr

Med en sundhedsundersøgelse kan man opdage forandringer i kroppen, som kan forårsage problemer for dyret på lang sigt. Eftersom mange sygdomme har et langsomt udviklingsforløb, kan sygdomme opdages i tide gennem en sundhedsundersøgelse.

Afhængig af dyrets alder, race, sygdomsstatus anbefales sundhedsundersøgelser med forskellige intervaller. Hos et sund og rask dyre anbefales en undersøgelse og opdatering på vaccination en gang årligt. I andre tilfælde kan der anbefales sundhedsundersøgelse mellem en og fire gange årligt. Dyr plejer at regnes som ældre, når de har passeret halvdelen af deres levetid.

Ved en sundhedsundersøgelse, foretager dyrlægen en klinisk undersøgelse af dyret. Dyrets almene tilstand, mundhule inkl. tænder, hud, øjne og ører mm. inspiceres. Dyrlægen lytter til hjerte og lunger. Ofte analyseres en blodprøve og derudover en urinprøve i forbindelse med sundhedsundersøgelsen.

Hvis der findes tegn på abnormaliteter i forbindelse med sundhedsundersøgelsen, kan en udvidet undersøgelse og udredning foretages, afhængigt af hvilke parametre der er unormale. Som regel bookes et nyt besøg for dette.

Har dyret sygdomssymptomer, bør et normalt dyrlægebesøg bookes i stedet for en sundhedsundersøgelse.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.