Er du blevet hvalpeejer? 😻

Download vores Hvalpe-guide, og tilmeld dig vores månedlige emails om hvalpe, så fortæller vi dig alt, du har brug for at vide! Tilmeld dig her!

Kloklipning af andre dyr

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og dit kæledyr med at få klippet kløer eller negle.

Kloklipning er en vigtig del af den daglige pleje hos din dyr. For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge. 

For de fleste dyr er det nok at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Klipning af kløer på dyr

Udedyr har brug for deres skarpe kløer til f.eks. at grave og klatre i træer. Derfor anbefales det ikke, at man klipper kløerne ligeså hyppigt på dem, da de bliver udsat for naturlig slidtage. For indedyr er det vigtigt, at man sørger for, at der er gode kradsebræt flere steder indendørs for at modvirke, at de hvæsser kløer på møbler og indretning. Indedyr kan have behov for at få klippet kløer. 

Hvordan træner jeg min dyr i at få klippet kløer? 

Mange dyr klarer fint, at man klipper deres kløer, men en del kan være ømme om poterne. Det er bedst at træne et dyr i at få klippet kløer og negle tidligt, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd. 

Indimellem oplever dyreejeren, at det er svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige nerven. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dyreejere, som gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv dit dyrs kløer: 

  • Placér dit dyr i dit skød, så den vender væk fra dig 
  • Tryk forsigtigt på dyrets trædepoter indtil kløerne kommer frem 
  • Hvis du kan, så se efter det lille blodkar som løber i hver klo, pas på du ikke får klippet for tæt på dette 
  • Placér negleklipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side, kan du risikere at kloen splintrer) 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.