Kloklipning af andre dyr

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og dit kæledyr med at få klippet kløer. Vores dyrlæger i AniCura-appen hjælper gerne med råd og vejledning vedrørende klipning af kløer - appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Kloklipning er en vigtig del af plejen for mange dyr. For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge. 

For de fleste dyr er det passende at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Klipning af kløer på dyr

Udedyr har brug for deres skarpe kløer til f.eks. at grave og klatre i træer, afhængigt af dyreart. Derfor anbefales det ikke, at man klipper kløerne ligeså hyppigt på dem, da de bliver udsat for naturlig slitage. For dyr der kun lever inde er det vigtigt løbende at holde øje med, om kløerne har brug for at blive klippet.

Hvordan træner jeg mit dyr i at få klippet kløer? 

Det er bedst at træne dyr i at få klippet kløer tidligt i deres liv. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd. 

Det kan være svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige kar og nerver. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dig, hvis du gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv dit dyrs kløer: 

  • Placér dit dyr i dit skød, så den vender væk fra dig 
  • Kig efter det lille blodkar som løber i hver klo, pas på du ikke får klippet for tæt på det 
  • Placér klipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side, kan du risikere at kloen splintrer) 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.