Fysioterapi

Fysioterapi handler om dyrets krop, funktionalitet og bevægelse. Med fysioterapi behandles og trænes muskler og led gennem forskellige former for øvelser og behandlinger.

Hvorfor har dyr brug for fysioterapi?  

Fysioterapi kan hjælpe dyret ved at reducere smerte og normalisere funktionsevne. Det kan også bruges forebyggende til at forhindre mere alvorlige skader.  

Fysioterapi er gavnligt for rigtig mange dyr, som døjer med forskellige problemer. Det kan være kroniske tilstande, som for eksempel gigt, eller mere akutopståede problemer, for eksempel i forbindelse med en skade.  

Hvordan bruges fysioterapi til dyr? 

Fysioterapi bruges ofte i forbindelse med genoptræning, hvis dit kæledyr er nyopereret eller døjer med manglende muskulatur på grund af en skade. 

Dyr kan være i større smerter end vi som ejere er klar over. Kæledyret kan ikke selv fortælle, hvor den har ondt eller hvor stor smerten er, derfor er det vigtigt at starte ud med en undersøgelse af dyret, hvor flere ting vurderes, blandt andet: 

  • hvordan dyret bevæger sig 
  • hvor stærk er dyrets krop 
  • hvor god balanceevne dyret har 

Herefter vil dyrlægen i samarbejde med dig sammensætte en plan for et genoptræningsforløb. 

Hvordan et genoptræningsforløb sættes sammen, kan variere en del afhængigt af hundens problem og graden af problemet. Derfor er det vigtigt at få en individuel vurdering af dit kæledyr, så du sikres den rigtige behandling. 

I sådan et forløb kan følgende behandlinger inddrages: fysioterapeutisk vandtræning, laserterapi og ofte hjemmetræning. 

Kontakt dit nærmeste AniCura dyrehospital eller -klinik for mere information om fysioterapi og genoptræning. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.